Se afundă în criză: Dinamo, învinsă de FCSB. Antrenorul oaspeților, țintă sigură

Meciul dintre Dinamo și FCSB, disputat duminică, pe Arena Națională, n-a produs surprize și cea din urmă și-a adjudecat partida cu 1-0.

Florinel Coman (dreapta), singurul marcator al meciului (FOTO: Sportpictures)
Florinel Coman (dreapta), singurul marcator al meciului (FOTO: Sportpictures)

Singurul marcator al confruntării din etapa cu numărul XVII din Superliga României a fost Florinel Coman ('52), care n-a ratat prilejul unei ironii, numind gruparea din „Ștefan cel Mare” o „echipă mică”: „Ne aşteptam ca Dinamo să facă un joc defensiv, dar asta este cu echipele mai mici. Am văzut meciul lui CFR (n.r. ardelenii au remizat, 0-0, cu UTA Arad) şi am vorbit între noi că nu trebuie să dăm cu piciorul acestei şanse”, a declarat Florinel Coman.

„Situația e destul de îngrijorătoare”

Tehnicianul alb-roșilor, în schimb, nu a primit deloc bine rezultatul, Ovidiu Burcă având un discurs „acid” la adresa fotbaliștilor săi: „Sunt dezamăgit! În primul rând, de faptul că unii jucători nu au avut curajul pe care trebuia să îl aibă la un asemenea meci. Pe de altă parte, echipele care joacă cu noi înscriu «eurogoluri»! Îmi pare rău şi pentru suporteri, au venit atâţia oameni, care ne-au susţinut... Nu ştiu, ne trebuie mai multă forţă, mai multă claritate la centrul terenului, control mai bun. Nu poţi pune degetul pe o singură problemă. Ar trebui să avem 11 jucători care atacă şi 11 jucători care se apără. Am avut aşteptări foarte mari de la meciul ăsta, dar vedem în viitor ce se va întâmpla. E o situaţie deloc uşoară, ştiam că va fi aşa, dar parcă e şi aşa, nu ştiu, o energie negativă. Situaţia e destul de îngrijorătoare pentru că am avut alte aşteptări. Ştiam că va fi greu acest început de sezon, dar nu ne-am gândit că va fi atât de greu. Am crezut că vom recupera din mers... E drept că am pierdut şi foarte multe meciuri nemeritat”.

„Dinamo ăla a murit! Oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră”

Nici suporterii nu au fost mai bucuroși de situația de la echipă, cerându-le explicații jucătorilor, lucru punctat și de Ovidiu Burcă: „Încă o dată o spun, sunt unii oameni obișnuiți cu alt tip de rezultate la Dinamo! Istoria acestui club este importantă, iar ei au crescut cu acel Dinamo care câștiga campionate, care avea jucători de valoare, cărora nu le era frică, jucători care aveau determinare, aveau ambiție și agresivitate pe teren! Ei sunt obișnuiți cu acel Dinamo, dar Dinamo ăla a murit! Noi, anul trecut, am rescris codul genetic al acestui club! Suporterii, nu noi! Dinamo nu mai are în spate tot ce a avut odată - și nu vreau să intru în astfel de discuții, dar Dinamo a renăscut din pasiunea oamenilor. Istoria lui Dinamo e scrisă acolo și e frumoasă, dar oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră! Trăim o altă epocă!”.

Elias Charalambous, scuipat de un spectator. Cipriotul riscă suspendarea 

Chiar dacă a câștigat, FCSB nu a fost lipsită de tensiuni - Elias Charalambous a fost zărit făcând gesturi obscene la adresa unui spectatori, care a găsit de cuviință să-l scuipe. Chiar dacă are toate șansele să fie suspendat de pe banca tehnică, antrenorul cipriot consideră episodul unul normal: „Dacă urmăriți meciurile din toate campionatele europene sau din lume, veți vedea că nu e nimic ieșit din comun. Astfel de lucruri se întâmplă peste tot. Nu trebuie să ne batem cu capul cu ele. Chiar dacă îți spun sau îți fac ceva. Se întâmplă, dar nu trebuie să le alimentăm, să luăm fiecare detaliu și să îl transformăm în ceva mai mare”.
Dinamo se afundă în „criza” sa, fiind pe penultima poziție din cele 16 posibile, având doar 10 puncte în 17 meciuri, din care abia a reușit să câștige două, patru fiind egaluri și 11 pierzându-le. În schimb, FCSB rămâne pe primul loc în clasament, având un bilanț de 11 victorii, patru remize și două înfrângeri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net