Sepsi și Voluntari joacă pentru Cupa României și un loc în Conference League

Ultima actualizare:

Sepsi Sfântu Gheorghe și FC Voluntari se vor confrunta diseară, de la ora 20.30, pe stadionul ”Giulești” pentru ultimul trofeu acordat în această primăvară în întrecerea internă: Cupa României. Miza este dublă, căci pe lângă intrarea în istorie, învingătoarea își va asigura și un loc în Conference League.

FC Voluntari, la antrenamentul oficial de dinaintea finalei (FOTO: Sportpictures)
FC Voluntari, la antrenamentul oficial de dinaintea finalei (FOTO: Sportpictures)

Pentru ambele formații aceasta este a doua finală din istorie. FC Voluntari chiar a cucerit trofeul în 2017, după ce a învins la penalty-uri, scor 5-3, pe Astra Giurgiu, campioana acelui sezon. La finalul timpului regulamentar de joc scorul fusese egal, 1-1. În ceea ce-i privește, cei de la Sepsi au fost învinși în ultimul act al competiției în sezonul 2019/ 2020 de FCSB, scor 0-1.

În acest sezon cele două echipe s-au întâlnit doar în sezonul regulat, când ilfovenii s-au impus de fiecare dată. A fost 2-1 la Sfântu Gheorghe și 3-1 la Voluntari, după care drumurile celor două cluburi s-au despărțit, învingătorii mergând în play-off, unde vor ocupa un onorant loc 4, iar învinșii au evoluat în play-out, pe care l-au câștigat.

Se întâlnesc, astfel, două echipe în formă, cea antrenată de Liviu Ciobotariu fiind chiar autoarea unei mari surprize, după ce a decis practic campioana cu acel 2-2 surprinzător obținut în fața FCSB în weekendul trecut. Nici Sepsi nu stă rău la capitolul moral, pentru că în ultimul meci din play-out a învins cu 5-0 pe FCU Craiova, chiar în Bănie, un rezultat pe care nici o altă echipă nu l-a mai reușit în fața formației antrenată de Nicolo Napoli în acest campionat.

Sepsi va avea peste 1.000 de fani în tribune

Chiar dacă meciul se anunță echilibrat, este posibil ca Sepsi să fie ușor favorită. Nu doar pentru că antrenorul ei, Cristiano Bergodi, are un trofeu intern în palmares – Supercupa României, cucerită în 2008, cu Rapid – spre deosebire de Liviu Ciobotariu, care nu a câștigat încă nici o finală și nici un titlu ca antrenor, dar și pentru că, se pare, covăsnenii vor domina în duelul galeriilor. Conform patronului clubului, Laszlo Dioszegi, echipa lui va fi însoțită la București de peste 1.000 de suporteri. ”Joi avem pus la dispoziție un tren special pentru 600 de suporteri și am mai organizat un grup cu măcar 12 autocare. E ceva nou pentru noi să deplasăm o galerie. Precedenta finală a fost în pandemie, așa că acum e prima dată când facem asta”, a declarat omul de afaceri la Radio Gold FM. De asemenea, având în vedere că antrenorul secund al lui Sepsi, Robert Ilyeș, a scris istorie ca jucător chiar la Rapid, echipa pe al cărui stadion se va disputa finala, el speră ca fanii giuleșteni care vor veni să vadă meciul să-i încurajeze pe jucătorii săi, nu pe ilfoveni.

Meciul va fi transmis în direct de la ora 20.30 pe trei posturi TV: Orange Sport, Digi Sport și Prima Sport.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net