Telenovelă botoșăneană: Dan Alexa, anunțat în ultima clipă, în locul lui Dică

Ultima actualizare:

În weekend, preluarea lui FC Botoșani de către Nicolae Dică era dată ca sigură. Între timp, însă, echipa moldovenilor a anunțat că antrenor va fi, de fapt, Dan Alexa. Astfel, acesta din urmă revine pe prima scenă a fotbalului românesc, după patru ani și ar putea debuta în meciul din Cupa României cu CS Mioveni, programat miercuri, 30 august.

Dan Alexa, noul antrenor al lui FC Botoșani (FOTO: Sportpictures)
Dan Alexa, noul antrenor al lui FC Botoșani (FOTO: Sportpictures)

Tehnicianul o preia pe FC Botoșani de pe locul 15 din 16 echipe, având trei puncte după șapte partide, având misiunea de a o salva de la retrogradare. Moldovenii au început campionatul cu Marius Croitoru pe banca tehnică și au înregistrat un start slab, având numai trei puncte: zero victorii, trei remize și patru eșecuri. 
„Este adevărat. Văd că veștile circulă repede, deși abia acum câteva minute am bătut palma cu Dan Alexa. Am avut o seară mai proastă, deoarece nu am ajuns la un acord cu Dică, am negociat aici la Botoșani cu el, dar am o dimineață foarte bună. Abia ce am închis negocierile cu Alexa, iar Dan Alexa este noul nostru antrenor. El este la Timișoara, dar vine la Mioveni. Avem meci de Cupă, iar el o să stea pe bancă. Îmi pare rău de situația cu Dică, mai ales că venise și în oraș, dar asta e viața. Nu ne-am mai înțeles chiar în ultimul moment. Așa că m-am repliat și am bătut palma în această dimineață cu Dan Alexa. Am mare încredere în acest tânăr antrenor”, a spus patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, potrivit „Prosport”.

„As” la promovări în primul eșalon românesc

Cel mai recent, Dan Alexa a fost tehnicianul lui FC Brașov, de care s-a despărțit, după ce echipa nu a primit dreptul de a evolua în noul sezon de Liga a II-a. În ceea ce privește primul eșalon românesc, antrenorul de 43 de ani ai a pregătit-o, ultima oară, în primul pe Astra Giurgiu, unde a rezistat doar patru luni, ulterior remarcându-se câteva experiențe în ligile inferioare pentru FC Rapid 1923, Poli Timișoara, CSM Reșița și deja menționata FC Brașov. Per total, Dan Alexa este de trei ori „campion” în liga secundă, reușind să promoveze cu ACS Poli Timișoara, Rapid și Dunărea Călărași.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net