Schimbare de carieră: Ianis Hagi lasă fotbalul scoțian pentru cel spaniol

Ceea ce părea doar o chestiune de timp s-a adeverit și vestea că Ianis Hagi lasă în urmă fotbalul scoțian a fost oficializată. Cel puțin pentru o vreme, internaționalul român va evolua pe prima scenă a „sportului rege” din Spania, fiind împrumutat la gruparea iberică Alavés. 

Ianis Hagi va juca în fotbalul spaniol (FOTO: Getty Images)
Ianis Hagi va juca în fotbalul spaniol (FOTO: Getty Images)

„Ianis Hagi s-a alăturat, astăzi, echipei Alavés din La Liga, sub formă de împrumut până la sfârşitul sezonului actual, sub rezerva autorizării internaţionale”, notează site-ul lui Glasgow Rangers. De cealaltă parte, Alavés a confirmat venirea lui Ianis Hagi: „Deportivo Alavés adaugă talent, versatilitate, execuţii bune şi pericol din faze fixe prin sosirea lui Ianis Hagi, care se află deja la Vitoria-Gasteiz şi va face parte din lotul echipei Alavés, care se deplasează la Getafe”
„Salutare tuturor! Sunt Ianis și sunt foarte fericit că sunt aici. Haide, Alaves!”, a fost mesajul transmis de fotbalist, în limba spaniolă, pe Instagram. Astfel, Ianis Hagi poate debuta chiar luni, de la ora 20.30, în partida care va contra pentru etapa a treia din campionatul spaniol. Conaționalul nostru va îmbrăca tricoul cu numărul 10, presa internațională notând că are promisiunea de a fi folosit de-a lungul ediției actuale de campionat. 

Numeroase echipe „s-au bătut” pentru internaționalul român

„Alavés a anunțat transferul mijlocașului Ianis Hagi, fiul legendarului Gică Hagi, sub formă de împrumut, pentru un sezon. El a venit din prima ligă scoțiană, de la Rangers, unde a înscris 16 goluri și a oferit 18 pase decisive în 99 de meciuri. Românul a făcut deplasarea la Getafe și ar putea face parte din lotul lui Luis García Plaza”, au notat cei de la „AS”.
Presa scoțiană scria, săptămâna trecută, că șase echipe erau pe urmele lui Ianis Hagi, însă printre ele nu se număra și cea la care a ajuns, de fapt. Publicația „Football Scotland” susținea că Al-Ettifaq, Celta Vigo, Galatasaray, Genk, Lazio și Lecce s-au întrecut pentru a-i atrage atenția românului de 24 de ani, cotat la patru milioane de euro. 
În cele din urmă, Ianis Hagi va călca pe urmele tatăl său, dată fiind mutarea în fotbalul spaniol: de-a lungul carierei lui, Gheorghe Hagi a îmbrăcat tricoul lui Real Madrid şi FC Barcelona.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net