30.000 de fani așteptați la ”duelul răniților”: FCSB - Anderlecht

”Arena Națională” va găzdui în această seară, de la ora 22.00, un meci între două echipe care se chinuiesc în campionatele proprii. Confruntarea din Conference League între FCSB și Anderlecht, care va fi transmisă în direct la PRO TV, e momentul ideal pentru ambele formații de a ieși din pasa proastă și de a face pace cu fanii.

Florinel Coman e unul dintre cei mai în formă jucători de la FCSB (FOTO: Sportpictures)
Florinel Coman e unul dintre cei mai în formă jucători de la FCSB (FOTO: Sportpictures)

Pentru FCSB actualul sezon intern este un chin. Dacă în Europa a mai scos-o cumva la capăt prin calificarea în grupele celei de-a treia competiții continentale, în țară românii se fac constant de râs. Ultimul motiv de distracție pentru fanii echipelor rivale l-a reprezentat meciul cu FC Voluntari, în care a scăpat victoria printre degete, în ultimul minut. Cu acel punct, bucureștenii ocupă locul 13 în campionat după 10 etape și obiectivul realist acum nu ar mai trebui să fie titlu, ci prinderea play-off-ului. Chiar dacă echipa nu joacă nimic, patronul Gigi Becali pare cuprins de o febră a cumpărăturilor pe care nu a mai avut-o de foarte mult timp. Cel mai recent, l-a achiziționat pe atacantul Billel Omrani, de cinci ori campion cu CFR Cluj, pe care l-a luat chiar dacă nu are drept de joc în cupele europene în această toamnă. Acesta a început deja pregătirea cu noua sa echipă și se pare că va fi apt de joc – el e șomer de trei luni – peste aproximativ două săptămâni, când se va relua campionatul după pauza cauzată de meciurile naționalei. La partidă se anunță în jur de 30.000 de fani, spre marea bucurie a patronului Gigi Becali, care a și mărit prețurile, pentru că, așa cum a declarat de fiecare dată, nu îl interesează atât suportul publicului, cât să câștige bani de pe urma lui. Ba chiar, bucuros că în toamna asta s-a umplut de bani, Becali a spus că va fi prezent la meci pentru prima dată după mai bine de doi ani. ”N-am emoții, mă duc ca la teatru. Ce va fi, va fi. Am luat bănuțul, la revedere. Mai iau 600.000 - 700.000 de euro din bilete. Acum putem să facem investiții, că avem de unde”, a declarat el la DigiSport.

Anderlecht, mai bine cotată decât FCSB

Nici belgienii nu stau mai bine decât ai noștri la capitolul moral. În campionat este o bucurie pentru toate adversarele să joace împotriva lor, ultimele patru meciuri aducând trei eșecuri, unui mai umilitor ca altul. Și pentru ei Conference League este singura șansă de salvare a onoarei și, cel puțin în prima etapă, le-a ieșit planul. Ei au învins acasă, cu scorul de 1-0 pe Silkeborg, considerată cea mai slabă echipă din grupă, iar dacă vor dubla succesul și la București, atunci atrenorul lor, Felice Mazzu, își poate face planuri tactice și pentru meciurile din luna octombrie. Altfel, va trebui să-și umple timpul cu altceva, pentru că demiterea va fi iminentă.

În ceea ce privește valoarea celor două loturi, cea de pe hârtie, nu de pe teren, calculele celor de la transfermarkt.com înclină serios balanța către formația belgiană. Anderlecht are o cotă totală de 99,35 milioane de euro, de aproape trei ori mai mare decât cea a bucureștenilor antrenați de Nicolae Dică. FCSB are o valoare totală de 34,15 milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net