Avem trei echipe în play-off-ul Conference League

După mult timp, fotbalul românesc este la doar un pas de a fi reprezentat de trei echipe în grupele cupelor europene. Chiar dacă e doar Conference League, peformanța rămâne. FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt performerele serii. Sepsi a fost eliminată.

Bancu a marcat ultimul gol al oltenilor (FOTO: Sportpictures)
Bancu a marcat ultimul gol al oltenilor (FOTO: Sportpictures)

Numirea lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a celor de la Universitatea Craiova a transformat radical echipa. Oltenii au făcut spectacol pe teren în fața ucrainenilor de la Zorya Luhansk, de care au dispus cu scorul de 3-0, după ce în tur fuseseră învinși cu 1-0. Eroii unei partide dominate de craioveni au fost, în afara lui Rădoi, autorii golurilor: Silva (5), Baiaram (53) și Banciu (54). Următoarea adversară a oltenilor va fi învingătoarea dublei manșe dintre Lugano (Elveția) și Hapoel Beer Sheva (Israel).

Din păcate, Sepsi a părăsit competiția, după ce a pierdut și returul cu Djurgarden cu scorul de 3-1, exact acelați rezultat înregistrat și cu o săptămână în urmă, tot în favoarea nordicilor. Culmea, cei care au deschis scorul a fost Cosmin Matei, în minutul 8. Numai că bucuria românilor a durat foarte puțin, doar 4 minute, după care până la pauză se făcuse deja 2-1 pentru gazde. Scorul final a fost stabilit în minutul 76 și astfel aventura europeană a lui Sepsi s-a încheiat.

FCSB și CFR Cluj, braț la braț în play-off

FCSB și CFR Cluj s-au calificat împreună în play-off-ul Conference League. Ambele au câștigat meciurile retur cu același scor, 1-0. La București, în fața unei audiențe record pentru ultimii ani – peste 40.000 de fani – FCSB s-a impus în fața slovacilor de la Dunajska Streda grație golului marcat de Cordea, în minutul 28. Cum și în tur ”roș-albaștrii” se impuseseră cu același scor, FCSB și-a asigurat o confruntare în play-off cu norvegienii de la Viking.

La Cluj-Napoca, CFR Cluj a dominat partida cu campioana din Belarus, Şahtior Soligorsk. Unicul gol al dublei manșe a fost marcat de Jefte, în minutul 37, dar românii au mai ratat câteva bune ocazii de a marca. Pentru accederea în grupele competiției pentru al doilea an consecutiv, ardelenii vor trebui să treacă în play-off de la HJK Helsinski, care a trecut de NK Maribor, scor 1-0.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net