CFR Cluj, învinsă în Conference League. Ce șanse mai are în competiție

Campioana României s-a întors înfrântă din Turcia, acolo unde a fost învinsă, joi, de Sivasspor cu 3-0. În urma acestui rezultat, grupa de Conference League este condusă de formația din Țara Semilunei (10p), fiind urmată de CFR Cluj (7p), Slavia Praga (7p) și FC Ballkani (4p). După ce și-a luat „adio” de la posibilitatea de a termina grupa pe primul loc, acum egalitatea de puncte la care se află ardelenii le dau emoții în vederea calificării mai departe. 

CFR joacă șansa calificării în ultima etapă a grupelor Conference League (FOTO: Sportpictures)
CFR joacă șansa calificării în ultima etapă a grupelor Conference League (FOTO: Sportpictures)

Ultima etapă a grupelor poartă greutatea calificării pentru CFR Cluj, care o va întâlni acasă pe FC Ballkani, joia viitoare și, pentru a merge mai departe, trebuie să obțină mininum același rezultat -victorie, remiză sau înfrângere- precum Slavia în meciul pe care îl va disputa cu Sivasspor. În cazul în care CFR Cluj va învinge în partida sa, iar Slavia se va impune cu Sivasspor, atât CFR cât și Slavia vor fi la egalitate de puncte, 10, situație în care CFR va merge în play-off-ul competițiie. Pe de altă parte, dacă formația lui Dan Petrescu va pierde cu FC Ballkani și Slavia va fi învinsă de Sivasspor, Slavia și FC Ballkani vor încheia grupa cu șapte puncte și campioana României va merge, de asemenea, în play-off.  

„Nimeni nu a fost în favoarea noastră”

Revenind la înfrângerea suferită de CFR Cluj la Sivasspor, în ciuda rezultatului, antrenorul Dan Petrescu s-a arătat încântat de echipa lui: „La cum s-a jucat, cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre. Asta nu înțeleg în fotbal. În prima repriză am luat gol din ofsaid, am avut penalti, trei ocazii mari. În a doua, am început cu o ocazie mare prin Roger, am dominat, apoi când îți dai autogol.... Penalti, ofsaid și autogol, chiar nu e seara ta. Ne-am desfăcut, știam că cei de la Siva au jucători buni pe contraatac. Am vrut să risc. Bine că suntem la mâna noastră, trebuie să câștigăm. Va fi o deplasare grea la Rapid (n.r. în Superliga României) și sper să aduc jucătorii la nivel 100%, până la meciul cu Ballkani. La primul gol, ofsaid, ce să mai zici? Al doilea a fost autogol. L-a dat singurul nostru atacant din lot. Eu nu sunt supărat pe echipă, pe jucători, sunt supărat pe rezultat. Nimeni nu a fost în favoarea noastră. Să faci deja șapte puncte într-o cupă europeană nu e ușor pentru fotbalul românesc. Dacă facem 10 puncte, ne calificăm în primăvara europeană”.

Și purtătorul banderolei de căpitan de la CFR Cluj, Mario Camora, a fost împăcat cu parcursul echipei sale: „S-a văzut că a fost ofsaid, dar dacă nu avem VAR, ce să facem? Să ne plângem tot timpul? Și la noi acasă am pățit la fel. Degeaba ne plângem noi de VAR. Am avut ocazii, dar trebuia mai multă personalitate. Dacă primești un gol cum am primit noi, la prima bară, minge pe jos... E greu să revii la acest nivel, după un așa gol. Avem adversari cu calitate, dacă te deschizi și încerci să înscrii, te prind pe contraatac. Trebuia să fim concentrați, de la primul minut la ultimul.
În ultimii ani, suntem doar noi în Europa, nu doar acum. Numai noi am jucat în cupele europene! Vrem să ne calificăm mai departe și trebuie neapărat să facem un meci mai bun, să fim mai concentrați”
.

Campioana României se pregătește de un meci tare

Pentru CFR Cluj urmează „testul” cu Rapid, formație pe care o va întâlni în Superliga României, duminică, de la ora 21. Giuleștenii se află în fața ardelenilor în clasament, fiind pe locul doi, cu un punct în plus, însă formația lui Dan Petrescu are două meciuri mai puțin disputate. În campionat, CFR Cluj vine după două partide câștigate, iar Rapid „șchiopătează”, în ultimele patru meciuri reușind o singură victorie. 

Fundașul Rapidului, Dragoș Grigore, a prefațat duelul etapei pentru DigiSport: „Duminică, ne așteaptă un meci dificil, deschis oricărui rezultat, din punctul meu de vedere. Va trebui să fim apți 100%, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Dacă vom repeta ce am făcut în meciul cu Farul (n.r. din etapa trecută, partidă încheiată 1-1), când am avut agresivitate pozitivă și dăruire, din primul până în ultimul minut, cred că vom reuși să câștigăm cele trei puncte. CFR câștigă campionatul de ani de zile datorită grupului, datorită stilului de joc. Ne va aștepta un meci foarte dificil, însă vom intra pe teren cu gândul de a câștiga. Sper că va fi un stadion arhiplin. Rapid are un obiectiv intermediar, acela de a intra in play-off. Deocamdată, ne gândim doar la asta”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net