COVID-19 dă peste cap competițiile sportive din Europa

#Coronavirus

Creșterea accelerată a numărului persoanelor infectate cu COVID-19 a perturbat serios desfășurarea unor competiții sportive din Europa de Vest, dar și din America de Nord. Din acest motiv, echipa de fotbal Tottenham Hotspur a pierdut la „masa verde” (0-3) partida cu Rennes, formația londoneză fiind confruntată cu un focar de coronavirus.

image
La meciurile de fotbal activează un personal specializat în COVID-19 / Foto: Guliver / GettyImages

Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) avea posibilitatea de a cere ca meciul să se joace, totuşi, însă având în vedere termenul de 31 decembrie pentru finalizarea fazei grupelor, ar fi fost dificiclă găsirea unei date pentru această partidă... Programat în 9 decembrie, la Londra, în ultima etapă a grupelor Conference League, meciul nu s-a disputat din cauza cazurilor de coronavirus de la formația engleză.

Luată la ”masa verde” de Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA, decizia face ca Tottenham Hotspur să acumuleze doar 7 puncte în grupa G, fiind întrecută de Vitesse Arnhem (Țările de Jos). Echipa Rennes era deja calificată în optimile de finală ale Conference League, în calitate de câştigătoare a grupei G.

Șase partide din prima ligă engleză au fost amânate în weekend

Premier League a decis că meciul Aston Villa – Burnley, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, în a 18-a etapă a primei divizii din Anglia, să fie amânat din cauza coronavirusului. Decizia a fost luată ca urmare a descoperirii a noi cazuri de COVID-19 la fosta campioană a Europei. Din această cauză şi pentru că mai are jucători bolnavi, accidentaţi sau infectaţi, Aston Villa nu a avut suficienţi fotbalişti pentru a disputa meciul.

Din actuala etapă a Premier League s-au amânat alte cinci meciuri: West Ham – Norwich, Watford – Crystal Palace, Southampton – Brentford, Manchester United – Brighton şi Everton – Leicester. În plus, nu s-au disputat mai multe partide din eşaloanele inferioare din Anglia.

Antrenorul lui Chelsea e nemulțumit că meciul echipei sale s-a disputat

Antrenor al echipei Chelsea Londra, Thomas Tuchel a precizat că siguranţa fotbaliștilor este în pericol după ce formaţia sa a fost obligată să joace duminică, 19 decembrie, meciul din Premier League cu Wolverhampton Wanders, în ciuda existenței unui focar de COVID-19.

Formaţia londoneză a făcut o solicitare ca meciul să fie amânat după ce a raportat mai multe cazuri pozitive la club. Din acest motiv, Chelsea a avut doar patru jucători de câmp (exceptând portarii) pe bancă la remiza (0-0) de pe terenul lui Wolverhampton. "Nu este sigur. Vorbim despre protejarea jucătorilor şi un mediu sigur, dar nu este sigur. Nu m-aş mira dacă vor apărea şi mai multe cazuri pozitive. Cum ar trebui să se oprească dacă stăm în autocar şi luăm cina şi rămânem împreună ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat?", a spus Tuchel.

NHL a suspendat meciurile dintre echipele americane şi canadiene

Liga Nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) a decis suspendarea meciurile dintre echipele americane şi canadiene, iar cauza o reprezintă tot răspândirea COVID-19. Astfel au fost amânate douăsprezece meciuri, dintre care trei ale celor de la Montreal, cu Islanders în 20, Rangers în 22 şi New Jersey Devils în 23). Decizia va fi aplicată până în 27 decembrie. Pe de altă parte, NHL va preciza în zilele următoare dacă va permite jucătorilor care activează în această competiție să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

De asemenea, în cupele europene de rugby s-au amânat şapte meciuri între echipe franceze şi britanice. În această situație au fost partidele Bath (Anglia) - La Rochelle (Franța), Sale (Anglia) - Clermont (Franța), Llanelli Scarlets (Țara Galilor) - Bordeaux-Begles (Franța), Toulouse (Franța) - Wasps (Anglia), Stade Francais (Franța) - Bristol (Anglia), din Cupa Europei, Worcester (Anglia) - Biarritz (Franța) și London Irish (Anglia) - Brive (Franța), din Challenge European.

dani otil gabriela prisacariu
romanca rechin 1 png
Romaniţa Iovan şi Iulian Gogan jpeg
FotoJet jpg
andreea banica
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Andreea, Cristi Balan
romanca rechin 2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
simona halep birmingham jpg
colaj accident british grand prix jpg
colaj eugenie bouchard jpg
octavian popescu jpeg
mihai leu campionatul national de raliu jpeg
roland stanescu jpg