Cristiano Ronaldo a bătut la Mondiale un record ce părea imposibil de doborât

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Portughezul Cristiano Ronaldo a mai stabilit un record, iar acesta poate fi chiar imposibil de bătut vreodată. El a deschis scorul contra Ghanei în victoria cu 3-2 a Portugaliei și a devenit primul jucător din istorie care a marcat la cinci turnee finale ale Cupei Mondiale!

Cristiano Ronaldo a marcat din penalty contra Ghanei (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Cristiano Ronaldo a marcat din penalty contra Ghanei (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Cristiano Ronaldo a înscris dintr-un penalty acordat cu multă larghețe de central după un așa-zis fault suferit tot de el, însă când ești multiplu câștigător al Balonului de Aur impresionezi mai repede un central din SUA. Evident, tot Cristiano a executat în minutul 65, iar portarul advers nu a avut nici o șansă, oferindu-i lui Ronaldo intrarea definitivă în legendă: e singurul fotbalist din istorie care a marcat la 5 ediții ale Campionatului Mondial! O performanță fenomenală, pentru că depinde de mulți factori. În primul rând, trebuie să joci la nivel înalt și să fii selecționat la națională timp de măcar 16 ani, perioada acoperită de cele 5 turnee finale. Apoi, e obligatoriu ca echipa ta să se și califice la toate. După care, evident, trebuie să ai și valoarea să joci și, mai mult de atât, să și marchezi la Mondiale! Iar Cristiano Ronaldo a îndeplinit toate aceste condiții.

Și-a început seria la vârsta de 21 de ani

Acum în vârstă de 37 de ani, Cristiano Ronaldo și-a început drumul spre un record pe care nici nu se gândea în 2006, la ediția din Germania. Atunci a marcat pentru Portugalia contra Iranului, în grupă, și la 21 de ani, avea lumea la picioare și tot viitorul în față. Patru ani mai târziu, în Africa de Sud, a înscris în victoria categorică, 7-0, cu Coreea de Nord. Apoi, în 2014, în Brazilia, a marcat împotriva Ghanei, în succesul cu 2-1, pentru ca la ediția de acum patru ani, din Rusia, să fie în cea mai bună formă. Mai întâi a reușit o triplă în egalul, 3-3, cu Spania, din grupă, după care și-a completat palmaresul cu o reușită în victoria cu Marocul (1-0).

Prin golul reușit joi la Cupa Mondială, Ronaldo a reușit să îi depășească pe Pele (1958, 1962, 1966, 1970), Seeler (1958, 1962, 1966, 1970) şi Klose (2002, 2006, 2010, 2014), singurii care mai reușiseră să marcheze la patru Cupe Mondiale.

Golurile lui Ronaldo la Campionatele Mondiale

Ediția 2006 (Germania): 1 gol contra Iranului (scor 2-0)

Ediția 2010 (Africa de Sud): 1 gol contra Coreei de Nord (scor 7-0)

Ediția 2014 (Brazilia): 1 gol contra Ghanei (scor 2-1)

Ediția 2018 (Rusia): 3 goluri contra Spaniei (scor 3-3) și 1 gol contra Marocului (scor 1-0)

Ediția 2022 (Qatar): 1 gol contra Ghanei (scor 3-2)

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net