Cum arată calculele calificării la Campionatul European pentru naționala României

Victoria cu 2-0 obținută de România în fața naționalei din Kosovo, marți seară, la București, i-a adus pe jucătorii formației noastre în ipostaza de a fi principalii favoriți la ocuparea locului secund în grupă, calificant la Euro 2024. Iată cum arată scenariul idel și cum arată cel pesimist pentru naționala României.

Nicolae Stanciu a marcat prin acest șut primul gol al naționalei noastre, contra celor din Kosovo
Nicolae Stanciu a marcat prin acest șut primul gol al naționalei noastre, contra celor din Kosovo

Victorioși cu 2-0 în fața kosovarilor, grație golurilor marcate de Stanciu (min. 83) și Mihăilă (min. 90+3), românii și-au păstrat locul secund în grupa I, cu 12 puncte. Ei se află la două puncte de liderul grupei, Elveția, dar cu un punct în fața ocupantei poziției a treia, Israel, care s-a impus greu în fața jucătorilor din Belarus, scor 1-0, printr-un gol marcat în minutul 90+5. Cu patru meciuri rămase de disputat, putem spune că între aceste trei echipe se va da lupta finală pentru calificarea la Europene, acolo unde ajung primele două clasate. Practic, dacă rezultatele ne ajută, România se poate califica matematic, sau în proporție de 90% la Europene încă din rundele programate peste exact o lună, pe 12 și 15 octombrie.

Atunci, tricolorii vor juca împotriva Belarusului, în deplasare, la Budapesta – gazdele nu au voie să organizeze meciuri în propria țară – și, apoi, acasă, cu Andorra. Cu două victorii pe cât de posibile pe atât de obligatorii, românii ar ajunge la 18 puncte și ar aștepta să vadă ce fac rivalii israelieni. Aceștia au de jucat acasă cu Elveția, iar oaspeții sunt cu cuțitul la os, pentru că deși sunt lideri, evoluțiile lor nu au fost printre cele mai bune. Apoi, vor juca în Kosovo, acolo unde este foarte greu să câștigi. Iar dacă, să spunem, vor face nu vor face nici un punct din aceste două confruntări, atunci vor nu vor mai avea cum să ne ajungă cu două etape înainte de final, la 6 puncte în spatele nostru. Este adevărat, e posibil ca elvețienii să ia toate punctele, 4, 3 sau 1, iar în acest caz totul se va decide în meciul dintre Israel și România, programat la Tel Aviv, la 18 noiembrie. Acolo, având în vedere că regulamentul spune că în caz de egalitate de puncte, departajarea echipelor se face mai întâi prin rezultatele directe dintre ele, nu prin golaveraj, înseamnă că România e obligată să scoată măcar un egal, având în vedere că la București tricolorii și-au bătut joc de șansa avută și au încheiat la egalitate, 1-1, cu rivalii lor.

Nicolae Stanciu: „Ne așteaptă două meciuri dificile”

Revenind la meciul cu Kosovo, la finalul lui, căpitanul Nicolae Stanciu, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a declarat: ”A fost destul de ciudat ceea ce s-a întâmplat. Am stat mult timp la vestiar. Nu ni se comunica ceva exact. Nu știai dacă să te apuci să mai faci exerciții, nu știai cât timp durează. S-a tot prelungit, dar ne bucurăm că am continuat meciul și ne bucurăm pentru cele trei puncte. Le-am cerut asta și înainte de meci. La meciul cu Israel ne-a lipsit calmul când am avut mingea. Am vorbit mult despre asta și le-am spus și înainte de meci. Cred că și până la acel moment am controlat jocul și aveam un ritm bun. Era foarte important să ieșim calmi, am văzut ce au făcut ei și cum încercau să îl provoace pe arbitru. Au făcut presiuni să oprească meciul și asta ne-a înfierbântat. Nu am vrut pe nimeni să intre nervos pe teren pentru că ne făceam rău singuri. Din păcate, la națională, nu am un istoric bun la penalty-uri. Eram sigur că voi marca golul victoriei, pentru că știu cât de mult iubesc naționala, știu lucrurile pe care le fac și cât de profesionist sunt. Știam că nu pot termina încă un meci în acest mod. Șansele sunt la fel, clasamentul e la fel, ne așteaptă două meciuri dificile, chiar dacă lumea va spune că sunt ușoare. Nu ne temem, dar trebuie să fim conștienți că va fi un meci greu cu Belarus. Știm că nu va fi ușor. Dacă vom trata cu seriozitate, vom face un pas mare spre calificare”, a declarat fotbalistul după meci.

Câte meciuri vom juca fără spectatori?

Incidentul produs de ultrașii autointitulați „Uniți sub Tricolor”, care în minutul 17 au afișat un banner pe care scria „Kosovo e Serbia”, care a dus la retragerea de pe teren a echipei oaspete, ne va costa dur. Conform celor care cunosc legile UEFA, este de așteptat, având în vedere că România e recidivistă la asemenea comportamente, e de așteptat în acest an să nu mai jucăm partide acasă cu spectatori în tribune. Asta ar însemna ca ultimele două meciuri din preliminarii pe care urma să le disputăm la București, cu Andorra (15 octombrie) și cu Elveția (21 noiembrie) să le vedem doar la televizor, nu de pe stadion. O decizie se va lua cel mai probabil în decurs de o săptămână, după reunirea Comisiei de Disciplină a UEFA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net