Gata de Premier League: Drăgușin, prezentat la Tottenham. Când ar debuta

Ultima actualizare:

După câteva zile de la aflarea veștii că Radu Drăgușin a bătut palma cu Tottenham Hotspur și având deja vizita medicală trecută cu brio, fundașul român a fost prezentat oficial, joi, la gruparea engleză de fotbal.

Românul are contract până în 2030 cu gruparea din Anglia (FOTO: Facebook)
Românul are contract până în 2030 cu gruparea din Anglia (FOTO: Facebook)

Primul meci al lui Tottenham este programat, duminică, de la 18.30, împotriva lui Manchester United, pe Old Trafford. Noua grupare a lui Radu Drăgușin ocupă locul cinci, la șase puncte de liderul Premier League, Liverpool FC, având un bilanț de 12 victorii, trei remize și cinci înfrângeri. De cealaltă parte, „diavolii roșii” se află abia pe a opta poziție, după 10 partide câștigate, un egal și nouă meciuri pierdute.

Dacă ratează partida din weekend, ar putea debuta cu Erling Haaland

Dacă nu va debuta în weekend, fundașul ar putea juca pentru prima dată în următorul duel, din 16-imile din Cupa Angliei, pe 26 ianuarie, de la 22.00, împotriva lui Erling Haaland și a lui Manchester City. Transferat de la Genoa CFC, din Serie A, Radu Drăgușin și-a asigurat practic următorii șase ani, urmând să îmbrace tricoul cu numărul șase. Formația din Premier League i-a dedicat o serie de postări în rețelele sociale celui al cărui transfer s-a ridicat la 30 de milioane de euro și i-a conturat profilul, pe site-ul oficial al grupării. „Suntem încântați să anunțăm transferul lui Radu Drăgușin. (...) Născut în capitala României, București, fundașul central și-a petrecut primii ani de viață la echipele locale Sportul Studențesc și Regal Sport București, înainte de a face pasul în Italia, în 2018, pentru a juca la Juventus. Sosit la «Bătrâna Doamnă» la 16 ani, Radu a avansat rapid prin echipele de tineret din Torino, jucând pentru echipa U23, care concurează în Serie C, la vârsta de 17 ani, înainte de a-și face debutul profesional și european la 18 ani, în decembrie 2020, cu o apariție de pe bancă în victoria lui Juve în faza grupelor Ligii Campionilor cu 3-0 împotriva lui Dinamo Kiev. Debutul său în Serie A a urmat la scurt timp, când a bifat o apariție împotriva celor de la Genoa, în aceeași lună”, a transmis Tottenham în prima parte a prezentării.

Noul club, numai cuvinte de laudă la adresa românului

„După patru apariții în prima echipă, în acea campanie de debut, el s-a alăturat unei alte echipe din Serie A, Sampdoria, sub formă de împrumut, înainte de sezonul 2021/22, unde a jucat 15 meciuri înainte de a semna cu US Salernitana 1919 la începutul anului 2022, pe care a ajutat-o să supraviețuiască retrogradării din Serie A în primul sezon în care a revenit în prima ligă italiană din 1999. La jumătatea sezonului, «Grifonul» a mutat pentru a face transferul lui Radu permanent, iar el a continuat să se dezvolte în Liguria, deoarece a jucat fiecare minut din actuala campanie până acum, marcând de două ori, în timp ce Genoa a avut un început încurajator de sezon în prima ligă”, a mai notat gruparea engleză, despre cel mai scump transfer al vreunui jucător român din istorie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net