Afacere pe toate planurile: Drăgușin, de șase ori mai bogat. Genoa, profit uriaș

Mutarea lui Radu Drăgușin de la Genoa CFC la Tottenham Hotspur reprezintă un câștig uriaș pentru gruparea italiană, dar consemnează totodată o creștere substanțială a veniturilor fundașului român. 

Radu Drăgușin (dreapta) înregistrează o creștere uriașă (FOTO: Getty Images)
Radu Drăgușin (dreapta) înregistrează o creștere uriașă (FOTO: Getty Images)

Gruparea italiană a făcut o afacere bună cu jucătorul de fotbal din țara noastră, pe care l-a transferat pentru 5,5 milioane de euro de la Juventus Torino, în vara lui 2023, după ce în stagiunea anterioară îl avusese ca fotbalist împrumutat. După doar jumătate de an, dat fiind că Radu Drăgușin „i-a câștigat” pe cei de la Tottenham, le va aduce celor de la Genoa, cel mai probabil, un profit de aproximativ 25 de milioane de euro, fotbalistul prinzând podiumul celor mai scumpi jucători vânduți, vreodată, ocupând locul trei și, totodată, fiind cel mai scump transfer din istoria României.

De șase ori mai bine plătit, față de acum jumătate de an

Transferul său la gruparea din Premier League consemnează și o creștere substanțială a veniturilor românului: dacă la Genoa, primul său contract abia atingea 500.000 de euro pe sezon, iar în toamnă i se dublase, odată cu prelungirea înțelegerii inițiale, până în 2027, la Tottenham va avea, cel mai probabil, un venit anual de trei milioane de euro - practic, în doar jumătate de an, veniturile sale au crescut de șase ori.
După efectuarea vizitei medicale în Anglia, spre care va merge cu un avion privat și parafarea ultimelor detalii, Radu Drăgușin va avea, însă, provocarea de a se integra într-un lot a cărui valoare este impresionantă, depășind 787 de milioane de euro, printre cei mai bine cotați fiind și James Maddison (70 de milioane de euro), Cristian Romero (65 de milioane de euro) sau Heung-min Son (50 de milioane de euro). Deocamdată, Tottenham se află pe locul cinci din cele 20 posibile în Premier League, la șase puncte de liderul Liverpool FC, după 20 de etape disputate. Până la cei 21 de ani ai săi, Radu Drăgușin a evoluat la echipele de tineret ale lui Juventus Torino, făcând trecerea la echipa mare și, ulterior, bifând grupări precum UC Sampdoria, US Salernitana 1919 și, mai apoi, Genoa.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net