Naționala Qatarului, plină de contraste: cine e gazda Campionatului Mondial

#CM Qatar 2022

2022 este anul premierelor pentru Qatar, care se află la cea dintâi participare din istoria sa la un Campionat Mondial de fotbal, fiind totodată țara gazdă și reușind chiar să mute intervalul de organizare la granița dintre toamnă și iarnă, un aspect de asemenea nemaintâlnit, până acum, în această competiție. În calitatea sa de parte organizatoare, Qatar va fi protagonista meciului de deschidere, pe care îl va disputa împotriva selecționatei Ecuadorului, duminică, de la ora 18.00, pe TVR1.

Qatar participă prima oară la un Mondial (FOTO: Getty Images)
Qatar participă prima oară la un Mondial (FOTO: Getty Images)

De altfel, naționala Qatarului în sine este una a contrastelor. Valoare totală a lotului abia dacă atinge 15 milioane de euro – comparativ, numai cel mai tânăr fotbalist selecționat pentru Campionatul Mondial, Youssoufa Moukoko, care împlinește duminică 18 ani și îmbracă tricoul Borussiei Dortmund și reprezintă Germania, valorează singur 30 de milioane de euro. Cota slabă a fotbaliștilor este ușor de explicat, dacă luăm în calcul că toți cei 26 de jucători selecționați pentru cea mai tare competiție de fotbal din lume evoluează doar la echipe din campionatul intern.

Qatar și Arabia Saudită, unice la CM 2022

De altfel, singurele două naționale care participă la această ediție cu jucători exclusiv din campionatele interne sunt Qatar și Arabia Saudită. Singurii din lotul Qatarului care se diferențiază din punct de vedere financiar, fiind cei mai bine cotați jucători, sunt atacanții Akram Afif, aproximativ la patru milioane de euro și Almoez Ali, la două milioane de euro. Comparativ, în naționala României, cel mai bine cotat fotbalist în clasamentul Transfermarkt, Răzvan Marin, atinge opt milioane.

Cel mai tânăr jucător din reprezentativa Qatarului are 20 de ani și este un fundaș, Jassem Gaber Abdulsallam, iar cea mai matură vârstă o are atacantul Ismaeel Mohammed, care a împlinit 32 de ani, în primăvară. Responsabil să scoată ce e mai bun din fotbaliștii Qatarului este Félix Sánchez Bas, selecționer născut în Spania. La cei aproape 47 de ani ai săi, acesta este foarte familiar cu fotbalul din Qatar, dat fiind faptul că, începând din 2013, a fost responsabil, rând pe rând, de selecționatele U19, U20, U23 și, în sfârșit, de prima reprezentativă, pe care a preluat-o în vara lui 2017. Félix Sánchez Bas și-a început cariera de antrenor în anii '90, la echipele de tineret ale FC Barcelona.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
caine covid carantina china foto twitter jpg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
infidelitate 0 jpeg
shutterstock 414106915 jpg
Jose Maria Gimenez Fernando Muslera Sebastian Sofa Edinson Cavani Daniel Ghana Uruguay Foto EPA EFE jpg
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png