Manchester City a scris istorie la Istanbul: „Cetățenii” câștigă trofeul european și reușesc tripla

Peste un miliard de dolari investiți, un stadion care se numără printre cele mai frumoase din lume, iar la cârma echipei poate cel mai bun antrenor din istoria fotbalului, toate acestea în căutarea unui vis: trofeul Champions League. Iar aseară, Manchester City a reușit să transforme acest vis în realitate, după o finală tensionată împotriva lui Inter!

Istoria fotbalului s-a scris seara trecută, în finala Champions League, de la Istanbul! După un meci mult mai strâns decât se anticipa, Manchester City a reușit să se impună cu scorul de 1-0, în fața celor de la Inter. După atâția ani în care au dominat fără drept de apel fotbalul englez, titlul de campioană a Europei era singurul care mai lipsea pentru cei de la City. Iar acum, „Cetățenii” au reușit să potrivească și această ultimă piesă din puzzle.

City a investit o sumă colosală, de peste 1 miliard de dolari în transferuri, a construit un stadion de ultimă generație, iar pentru a pune cap la cap toate aceste piese într-o adevărată echipă, a adus pe bancă poate cel mai bun antrenor din istorie: Pep Guardiola, totul pentru un singur vis: trofeul Champions League. Iar acum, parcă toate stelele s-au aliniat perfect pentru City, care și-a înscris numele în istoria fotbalului.

Manchester City a reușit tripla

După ce a reușit să termine sezonul pe locul 1 în Premier League, iar apoi să ridice Cupa Angliei după o finală împotriva marilor rivali de la United, doar 90 de minute mai despărțeau City de un sezon cu adevărat istoric. Iar ieri, „Cetățenii” au reușit să ridice și trofeul Champions League, într-un meci care a însemnat încoronarea unui sezon istoric în care au reușit tripla. Totul este cu atât mai impresionant, deoarece pentru antrenorul celor de la City, Pep Guardiola, este a doua oară în carieră când reușește o asemenea performanță! Ultima dată a fost în sezonul 2008/2009, când catalanul a reușit tripla la cârma Barcelonei.

Finală dificilă la Istanbul

De Bruyne s-a accidentat în prima repriză / FOTO: EPA EFE
De Bruyne s-a accidentat în prima repriză / FOTO: EPA EFE

Stadionul Olimpic Atatürk din Istanbul a găzduit finala Champions League din acest an, iar meciul a fost mult mai dificil decât se așteptau fanii, cât și experții din fotbal. Echipa lui Simone Inzaghi a reușit să facă față cu măiestrie asalturilor celor de la City, chiar având mai multe momente în care au amenințat poarta „Cetățenilor”.

După ce talismanul celor de la City, Kevin de Bruyne a fost scos de pe teren în urma unei accidentări, iar defensiva celor de la Inter a dat dovadă de o măiestrie absolută, reușind să neutralizeze aproape total pericolul fenomenalului Erling Haaland, balanța a început să fie în favoare italienilor.

Însă, un gol incredibil al lui Rodri, în minutul 68, a adusavantajul celor de la City, iar în ciuda atacurilor continue ale italienilor, aceștia nu au mai putut să egaleze scorul.

Guardiola și Haaland, sezon de vis

Erling Haaland a avut un sezon de vis, după transferul de vara trecută la echipa unde a jucat, cu ani în urmă și tatăl său, Alfie Haaland. Norvegianul a reușit să spulbere recordul de 34 de goluri într-un singur sezon de Premier League, deținut de Alan Shearer și Andy Cole. În vârstă de doar 22 de ani, Haaland a reușit să înscrie de 36 de ori în campionat, iar acum a reușit prima triplă din cariera sa.

În schimb, pentru Pep Guardiola, trofeul de Champions League îi lipsea încă din sezonul 2010/2011, când încă era antrenorul Barcelonei. După ce a plecat de la echipa catalană, Pep a fost aproape de a ridica din nou acest premiu, atât cu Bayern, cât și cu cei de la City. Însă acum, catalanul a reușit din nou să se impună în fața Europei, iar numele său stă lejer alături de cei mai mari antrenori din istorie, precum Johan Cruyff și Sir Alex Feguson.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net