Ei sunt singurii fotbaliști care i-au mulțumit lui Messi, după plecarea din PSG

Ultima actualizare:

Lionel Messi s-a despărțit, acum o săptămână, de PSG. Jucătorul a postat un mesaj de „adio", pe Instagram, însă se pare că nu a fost prea iubit. Asta s-a văzut și din faptul că, din cei 26 de colegi pe care i-a avut, doar 4 au reacționat. Mai exact, Neymar, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma și Fabian Ruiz au postat fiecare câte un story prin care și-au arătat bucuria pentru perioada petrecută alături de campionul Mondial. 

Lionel Messi a plecat de la PSG. Foto: Click.
Lionel Messi a plecat de la PSG. Foto: Click.

Maradona l-a declarat pe Messi succesorul său

Messi a evoluat la FC Barcelona, în Primera División, timp de 17 ani, între anii 2004 si 2021. Messi este considerat drept cel mai bun jucător din generația sa, și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului, fiind nominalizat la Jucătorul anului până la vârsta de 21 de ani. El a fost desemnat de FIFPro, cât și de World Soccer Magazine „tânărul jucător al anului" timp de trei ani consecutiv, în perioada 2003-2005. Stilul său de joc a atras comparații între el și legenda fotbalului Diego Maradona, și însuși Maradona l-a declarat pe Messi succesorul său.

Jucătorul cu cele mai multe Baloane de Aur

În 2009, 2010 și în 2011 a primit premiul Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului, egalând performanța lui Michel Platini, singurul jucător din istorie care reușise să câștige până în acel moment 3 Baloane de Aur consecutiv. În 2012 depășește această barieră, fiind singurul jucător din istorie cu 4 Baloane de Aur câștigate consecutiv.  În 2015 câștigă al 5-lea balon de aur din cariera sa. În iulie 2016, Lionel Messi anunța că se va retrage de la echipa națională la numai 29 de ani, după ce a ratat la loviturile de departajare în finala Copa America, astfel pierzând a treia finală consecutivă cu țara sa în 3 ani.

Din fericire, se răzgândește o lună mai târziu, și începe pregătirea cu Argentina pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2018. În 2019, Messi a câștigat al 6-lea Balon de Aur, iar în 2021 l-a câștigat pe al 7-lea, fiind jucătorul cu cele mai multe Baloane de Aur câștigate din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net