Simona Halep a primit despăgubiri infime după procesul câștigat. Câți bani a pierdut cât timp nu a putut juca

Ultima actualizare:

Simona Halep a fost găsită nevinovată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Luasanne, Elveția. Marți, TAS a revocat suspendarea de patru luni impusă tenismenei, confirmând că aceasta nu a consumat intenționat substanța găsită în organismul său, roxadustat. Tribunalul a acceptat explicația conform căreia ea a fost expusă accidental unui supliment contaminat. Sancțiunea a fost redusă la nouă luni, și în urma acestei decizii, Halep a executat pedeapsa până în iulie 2023. În perioada în care a fost suspendată, sportiva a pierdut sume importante de bani.

Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep, despăgubiri colosale după victoria de la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a hotărât să reducă pedeapsa impusă Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni, deschizând calea pentru revenirea sa în cariera tenistică și în circuitul WTA. În plus, TAS a decis ca ITIA să acorde sportivei o compensație financiară semnificativă. „Tribunalul a decis simbolic să oblige ITIA să plătească 20.000 de franci elvețieni (n.r. echivalentul a aproximativ 21.000 de euro) cu titlul de ”contribuție la efortul de apărare al Simonei””, a precizat reprezentantul legal al Simonei, la Digi Sport Special.

Totuși, Halep a pierdut mulți bani între timp. Simona a fost suspendată temporar de ITIA pe 7 octombrie 2022, marcând începutul sancțiunii inițiale de 4 ani. Acum, sportiva poate reveni pe teren, deoarece perioada de 9 luni s-a încheiat la data de 6 iulie 2023.

În consecință, românca a fost privată de șansa de a participa la turnee importante în ultimele 8 luni, interval în care ar fi putut câștiga trofee și premii financiare semnificative. Având în vedere că, între 2017 și 2022, fostul lider mondial a acumulat aproximativ 19,5 milioane de dolari din premii (aproximativ 3,9 milioane/an), Halep a pierdut oportunitatea de a-și mări câștigurile. Dacă media anuală ar fi fost menținută, ceea ce este destul de probabil, rezultă că Simona Halep a suferit o pierdere de aproximativ 2,6 milioane de dolari în perioada în care a fost ținută departe de teren.

Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari

Campiona noastră a intentat un proces companiei canadiene care a fabricat suplimentul nutritiv contaminat, determinând suspendarea sa din cauza dopajului.

Fostul lider mondial solicită despăgubiri de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, cunoscută și sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat.

Roxadustat, o substanță interzisă conform listei Agenției Mondiale Antidoping, poate stimula producția de hemoglobină și de celule roșii din sânge, crescând astfel rezistența. Simona Halep a afirmat că a utilizat suplimente Schinoussa în timpul US Open 2022 și că unul dintre ele, Keto MCT, a fost contaminat cu Roxadustat, informație care nu a fost menționată pe etichetă. TAS a confirmat validitatea afirmațiilor româncei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net