Simona Halep, susținută în plin scandal de dopaj: „Tenisul are nevoie de un sistem anti-doping capabil să descopere trișorii.”

Ultima actualizare:

Patrick Mouratoglou (52 de ani) o susține pe Simona Halep (31 de ani) în plin scandal de dopaj. Dacă până acum nu a venit în spațiul public cu un punct de vedere pe care să-l susțină, recent, cunoscutul antrenor de tenis, a acuzat Agenția Națională de Integritate a Tenisului (ITIA) de hărțuire.

Simona Halep a primit o nouă acuzație de dopaj / foto: EPA
Simona Halep a primit o nouă acuzație de dopaj / foto: EPA

Tenismena României se confruntă acum cu o a doua acuzație, diferită însă, după cum a anunțat Agenția Națională de Integritate a Tenisului, iar Simona Halep consideră că este vorba despre un complot împotriva ei. Iată ce mesaj a dur a transmis Patrick Mouratoglou în social media.

Simona Halep, o nouă acuzație de dopaj 

În luna octombrie a anului trecut, Simona Halep a fost suspendată provizoriu, în urma depistării pozitive cu substanța interzisă Roxadustat, la US Open. Recent, ITIA a anunțat faptul că tenismena ar fi comis o a doua încălcare a regulamentului antidoping.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că Simona Halep a fost acuzată cu o nouă și separată încălcare a Programului Anti-Doping, în legătură cu iregularități apărute în pașaportul său biologic. Doamna Halep a fost suspendată provizoriu din 22 octombrie 2022, ca urmare a unui test pozitiv la Roxadustat de la US Open”, apare într-un comunicat de presă apărut în urmă cu doar câteva ore. 

„Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, se arată în comunicat.

Patrick Mouratoglou și motivul pentru care până acum a stat departe de orice comentariu

Anunțul a iscat reacții atât din partea ei, cât și a instructorului de tenis Patrick Mouratoglou, care a crezut, până acum, că ITIA va desfășura o „investigație dreaptă și că va stabili adevărul”.

Patrick Mouratoglou o susține pe Simona Halep în scandalul dopajului / foto: Instagram
Patrick Mouratoglou o susține pe Simona Halep în scandalul dopajului / foto: Instagram

„În primul rând, vreau să spun că am plănuit să stau departe de orice comentariu public în privința cazului Simonei Halep. Chiar am crezut că ITIA va efectua o investigație dreaptă și că va stabili adevărul. Faptul că acum nu mai cred același lucru este deranjant și m-a făcut să scriu, în sfârșit, aceste rânduri.

Am avut norocul să o întâlnesc pe Simona Halep în aprilie 2022. Am muncit din greu din acel moment. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care n-au întâlnit-o: am descoperit în Simona un caracter rar.

Este amabilă, dulce, nu are nicio urmă de agresivitate, niciun fel de invidie față de cei din jur. Și-a dedicat întreaga viață tenisului. E pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, nu a familiei. Doar a ei! E evident că a primit o educație aleasă, cu niște valori extrem de puternice.

Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu. Știu că SUB NICIO FORMĂ, NICIODATĂ, nu ar fi făcut ceva ilegal. Sprijinul primit din lumea tenisului a fost extrem de puternic, asta deoarece oamenii au fost convinși că nu ar fi făcut niciodată așa ceva.

Din ziua în care ITIA a a acuzat-o, am fost alături de ea și voi continua să fiu în fiecare zi. O voi sprijini în lupta ei pentru adevăr. Sunt un susținător al sportului curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem anti-doping capabil să descopere trișorii.

Acestea fiind spuse, sunt extrem de șocat de modul în care acest caz a fost condus. Credeam că ITIA va urma scopul suprem, acela de a stabili adevărul, dar e clar că ei încearcă doar să demonstreze vinovăția. Asta deși Simona a putut arăta multiple dovezi ale inocenței ei începând cu decembrie 2022.

Această ultimă acuzație care i-a fost trimisă ieri și care e legată în totalitate de primul caz este o pură interpretare a pașaportului ei biologic. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanța ilegală în sângele ei, doar remarcă că parametrii sângelui ei sunt suspicioși.

Experți renumiți care au analizat probele au ajuns la concluzia că afirmația ITIA este total greșit și interpretată într-un mod răuvoitor. Sângele Simonei era perfect normal.

Simona a transmis clar că nu cere un tratament special, doar respectarea regulamentului care prevede judecarea de către un tribunal independent.

Din cauza asta le cer celor de la ITIA să oprească această hărțuire și să nu mai amâne constant judecarea cazului. Ar fi trebuie să aibă loc în februarie, acum e plănuită pentru finalul lunii mai”, a transmis Patrick Mouratoglou, pe Twitter.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net