Alege-ţi geanta în funcţie de forma corpului!

Ultima actualizare:

Toţi designerii spun, şi cu siguranţă ai observat şi tu, că rochia, bluza, pardesiul şi încălţările trebuie alese în funcţie de forma corpului. Dar ştiai că şi geanta trebuie aleasă tot în funcţie de conformaţie? Sunt modele mai voluminoase sau mai mici, mai scurte sau mai înalte care, fără să ştii prea bine de ce, ţi se potrivesc sau nu.

Atunci când găseşti o geantă drăguţă în magazin, o pui pe umăr şi simţi nevoia să te uiţi în oglindă, să vezi cum îţi stă. E perfect normal. Unele modele te pot avantaja, altele nu. Geanta este şi ea un accesoriu care îţi completează ţinuta şi este o adevărată ştiinţă să o alegi pe cea perfectă pentru tine. Mai întâi, identifică-ţi forma corpului. „Forma pară” înseamnă că eşti mare în şolduri şi mică în partea de sus.

„Triunghiul invertit” caracterizează femeile mici în şolduri şi mari sus, la bust şi la umeri. „Forma măr” este despre burtă proeminentă din profil, „clepsidra” sugerează o talie mică, umeri şi şolduri la acelaşi nivel, iar femeia „coloană”, sau „dreptunghi” nu prea are forme, având trunchiul ca un dreptunghi, drept de sus până jos. Haideţi să le luăm pe rând!

  • Forma triunghi. Trebuie să distragi atenţia din jurul pieptului, iar pentru asta e bine să eviţi genţile cu mânere scurte. Poţi încerca geanta stil poştaş, care să ajungă în dreptul taliei.

  • Forma dreptunghi. Evită genţile pătrăţoase, din materiale drepte, dure. Caută să-ţi “îndulceşti” aspectul, astfel, orientează-te spre modele supradimensionate din materiale moi, care aduc în ţinuta ta „curbe” şi „onduleuri”.

  • Forma pară. Sigur nu vrei să pui şi mai mult volum în zona şoldurilor şi a taliei. Pentru a echilibra balanţa, geanta trebuie să aducă volum doar în partea de sus. Astfel, poartă genţi cu curele scurte, care să nu cadă sub linia taliei.

  • Forma măr. Pentru a echilibra contururile corpului, foloseşte-te de geantă. Stai departe de modelele mici, cu bretele scurte. Genţile mari, din piele tare şi dură, sunt ideale pentru tine.

  • Forma clepsidră. Felicitări, eşti cea mai norocoasă. Ai putea să porţi aproape orice model de geantă. Totuşi, e bine să nu alegi ceva care să-ţi umbrească silueta. Optează pentru gentuţe plic sau genţi de mână şi poartă-le cu ţinute simple, pe talie.

Cum arată rochia ideală pentru tine

Sunt femei care au un corp frumos, dar pe care nu ştiu să şi-l pună în valoare, şi femei mai puţin înzestrate de natură, dar care reuşesc să-şi aleagă haine care le avantajează, le maschează defectele şi le evidenţiază calităţile. În asta constă marea artă de a şti să te îmbraci. Rochia este un element de bază din garderoba fiecărei femei. Şi ea trebuie aleasă în funcţie de forma corpului.

  • Forma Triunghi (mare în bust şi umeri, mică în şolduri). Adu atenţia asupra taliei şi şoldurilor purtând fuste în culori mai accentuate, iar sus bluze în nuanţe neutre. Evită bretelele, decolteul stil „bărcuţă”. Ţi se potrivesc rochiile asimetrice, pe un singur umăr, strâmte pe talie şi evazate în jos. Pantalonii şi fustele cu talie înaltă te avantajează.

  • Forma Dreptunghi (dreaptă de sus până jos). Ai braţe şi picioare frumoase pe care trebuie să ţi le scoţi în evidenţă. Creează-ţi forme, purtând volane, accesorii care îţi măresc bustul, pune accent pe talie (cu o curea, un cordon) şi experimentează tot felul de culori. Prin culoare, poţi crea forma ideală de clepsidră.
  • Forma Pară (mare în şolduri şi mică în partea de sus). Evită petele de culoare, bulinele, imprimeurile şi croielile care atrag atenţia asupra şoldurilor. Pune-ţi în valoare talia şi braţele. Distrage atenţia de la şolduri, purtând fuste în nuanţe neutre, forme conice (se evazează de la linia şoldurilor în jos). Poartă rochii care nu au bretele, volane, care urmează linia corpului până la şold, apoi devin evazate (tip sirenă). Te avantajează decolteurile tip „bărcuţă” jachete care să „taie” silueta exact în talie şi încălţămintea în nuanţe nude, care îţi alungeşte vizual piciorul.

  • Forma Măr (cu burtă proeminentă). Tu trebuie să pui accent pe picioare. Pentru ca silueta să pară mai lungă şi să dai iluzia că ai talie, poartă sutiene care să-ţi ridice bustul, rochii tăiate la gât în formă de „V”, strânse până în talie, după care mai largi şi lungi doar până în zona genunchiului. Evită rochiile lungi, precum şi pe cele strânse imediat sub bust, crezând că, astfel, ascunzi burta sub volane. Nu vei face decât să dai şi mai mult volum în acea zonă, iar mulţi cunoscuţi se vor grăbi să te felicite, crezând că eşti însărcinată.
  • Forma Clepsidră (talie mică, umeri şi şolduri la acelaşi nivel). Aceasta este forma ideală a corpului unei femei. Dacă o ai, eşti norocoasă! Trebuie doar să alegi îmbrăcămintea care nu-ţi ascunde frumuseţea. Poartă rochii pe corp, structurate, care se leagă sub bust sau în talie, din materiale diafane, uşoare, fine, scurte sau lungi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
horoscop jpg
image png
cub horoscop bani
image png
image png
gabriela cristea gogosi jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net