Ce pun bulgăroaicele în ciorba de pui. Ingredientul care îi dă un gust aparte
Rețeta originală de ciorbă bulgărească de pui este cu mult mai gustoasă decât cea pe care o pregătesc gospodinele noastre. Diferența o fac ingredientele adăugate, pe care le regăsiți în rândurile de mai jos.
Dacă ți-au rămas resturi de pui prin frigider, ai putea pregăti o ciorbă de pui delicioasă. Poți încerca rețeta orginală bulgărească. De asemenea, românii sunt iubitori de ciorbă, iar multe dintre ele nu lipsesc de pe mesele lor.
Ingrediente pentru ciorba bulgărească de pui
Ciorba este una dintre cele mai comune preparate din bucătăria românească. Indiferent dacă este de burtă, de văcuță, de pui, de perișoare sau a la grec cert este că niciodată o porție gustoasă de ciorbă nu poate fi refuzată. Mai jos se află lista ingredientelor pentru ciorba de pui gătită în stilul bulgăroaicelor.
- 1 piept de pui;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 1 bucată ţelină;
- ardei roşu iute;
- 300 ml smântână;
- 2 gălbenuşuri;
- 1 lămâie;
- 1 legătură pătrunjel;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Într-o oală se pun 2-3 litri de apă și se adaugă pieptul de pui tăiat în cubulețe. Se pune la fiert și se ia spumă ori de câte ori apare.
În timp ce carnea de pui fierbe, ceapa, morcovii și țelina se curăță și se taie în cubulețe. Se adăugă legumele și se lasă la fiert în continuare la foc mic, până s-au fiert. După aceea se potrivește gustul ciorbei cu sare, piper, zeamă de lămâie în funcție de preferințe, pătrunjel tocat mărunt și se mai dă într-un clocot.
Separat, într-un bol, gălbenușurile se amestecă cu smântâna. Peste ele se pune cantitate din ciorbă, până când temperatura compoziției ajunge la aceeași din oală. Se oprește focul, apoi se adaugă smântâna în oală și ciorba este gata.
Se servește caldă, alături de un ardei iute roșu, sau în funcție de gusturile fiecăruia. Cu siguranță membrii familiei vor fi încântați când vor gusta „noua” variantă de ciorbă de pui. Poftă bună!