Cum să faci ciorbă de pui a la grec ca la restaurant. Cele două ingrediente care fac diferența

Ciorba de pui a la grec se numără printre cele mai solicitate preparate la restaurant. Deși este ușor de gătit, pentru a avea în farfurie o adevărată savoare ca la restaurant, trebuie să adaugi neapărat două ingrediente.

Secretul pentru o ciorbă de pui a la grec ca la restaurant
Secretul pentru o ciorbă de pui a la grec ca la restaurant

 Ingredientele pe care să le adaugi în ciorba a la grec

Ciorba de pui a la grec este un deliciu desăvârșit, dacă este preparată ca la carte. Chiar dacă există mai multe rețete pe internet, sau în cărțile de bucate, doar cu una singură nu vei da niciodată greș. Iată care sunt cele două ingrediente care îi vor da un gust mai bun decât la orice restaurant.

Pentru început, vei avea nevoie de 500 de grame de piept de pui, 2 litri de supă și 2 căței de usturoi zdrobiți. De asemenea, lista continuă cu o ceapă tocată mărut, 2 morcovi tăiați cubulețe, un ardei graș roșu, dar și o legătură de pătrunjel.

Pentru această rețetă sunt esențiale două linguri de ulei de măsline, două ouă și sucul de la câteva lămâi. Evident, sare și piper după gustul fiecăruia. Modul de preparare este extrem de simplu. Într-o oală se pune uleiul la încins, iar ulterior se adaugă ceapa și pieptul de pui tocat cubulețe.

Când s-a rumenit carnea, se pun ardeiul gras, morcovii și cartofii, după care se amestecă foarte bine. Peste puțin timp se toarnă cei 2 litri de supă împreună cu cățeii de usturoi. În continuare, ciorba trebuie lăsată pe foc până dă în clocot.

 Cum se prepară sosul pentru ciorba de pui a la grec

Prepararea sosului este la fel de simplă. Ei bine, într-un bol trebuie să bați ouăle și să adaugi treptat sucul de lămâie. După ce se obține un sos omogen, acesta se încorporează în ciorbă și se amestecă continuu pentru a nu se coagula oul. Important de menționat este că în tot acest timp, oala nu trebuie să mai fie pe foc. Ciorba se servește caldă cu pătrunjel proaspăt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net