Florin Dumitrescu dezvăluie motivul pentru care nu mănâncă niciodată ciorbă în restaurant: „Se acoperă o greșeală...”

Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai renumiți bucătari românești, este cunoscut nu doar grație preparatelor sale culinare savuroase, ci și ospitalității cu care își servește fanii în materie de „sfaturi și trucuri” culinare mai puțin cunoscute. În trecut, fostul chef al emisiunii „Chefi la cuțite” îi îndemna pe oameni să mănânce doar în restaurante aglomerate. Cu ce alte sfaturi a mai venit acesta?

banner chef florin dumitrescu

Cu toate că nu mai face parte de la cârma emisiunii de la Antena 1, acolo unde a stat 13 sezoane, învățăturile chefului Florin Dumitrescu dăinuiesc și acum. Acesta i-a îndemnat pe oameni să nu mănânce niciodată ceea ce le recomandă ospătarul și să evite restaurantele în care mesele nu sunt pline de clienți. 

Florin Dumitrescu: „,Mă simt ca un magician”

Încă de la începutul carierei sale, Florin Dumitrescu a învățat un secret important, pe care l-a dezvăluit și celor de acasă secrete culinare pe care nu toți le cunosc. 

„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult.

Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest «astăzi vă recomand… coastele de porc». Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, a povestit Florin Dumitrescu, în urmă cu ceva timp la Antena1.

Dacă în anumite restaurante carnea este acoperită cu sos, înseamnă că ceva nu este în regulă, mai amintește celebrul bucătar. 

„Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a subliniat Florin Dumitrescu.

Motivul pentru care nu mănâncă ciorbă în restaurant 

Bucătarul a mărturisit că nu este adeptul ciorbelor mâncate în restaurante, din cauza unor experiențe neplăcute din trecut, când se afla la începutul carierei sale. 

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.

Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai adăugat bucătarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cuplu sex
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net