Florin Dumitrescu vorbește pentru prima dată după plecarea de la „Chefi la cuțite”: „Eu 9 ani de zile n-am existat, din punct de vedere profesional”

Florin Dumitrescu vorbește pentru prima dată după plecarea din reality-show-ul culinar despre experiența care i-a marcat ultimii 9 ani din viața profesională. Alături de cei doi colegi de breaslă - Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, cei trei bucătari iubiți de o întreagă națiune au șocat cu plecarea lor de la Antena 1. În prezent, cei 3 chefi au fost chemați în judecată, iar Florin Dumitrescu a decis să rupă tăcerea pentru a-și goli sufletul. Prin ce perioadă dificilă trece în aceste momente. 

Florin Dumitrescu, dat în judecată de Antena 1 / foto: colaj Click!
Florin Dumitrescu, dat în judecată de Antena 1 / foto: colaj Click!

Florin Dumitrescu și-a găsit curajul de a vorbi în fața milioanelor de români care îl urmăresc despre episodul cu plecarea de la „Chefi la cuțite”. Printr-un videoclip postat pe Instagram, bucătarul mărturisește că se confruntă cu 2 procese pe rol și notificări din partea avocaților, neștiind care va fi deznodământul. 

Florin Dumitrescu: „Mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt” 

  Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au decis să renunțe la participarea lor în cadrul emisiunii culinare „Chefi la cuțite”, la cârma căreia au stat vreme de 9 ani de zile. După decizia lor de a încheia acest capitol profesional, Antena Group, trustul de televiziune care deține Antena 1, a decis să-i dea în judecată, fiind o decizie la care conducerea companiei a apelat după ce aceștia au decis să mai fie prezenți la filmările pentru noul sezon. 

Multe controverse au fost iscate pe marginea plecării lor, însă fanii și-au dovedit admirația și susținerea pentru cei 3 chefi, lucru pe care-l fac și acum, când Florin Dumitrescu, vizibil afectat de situația în care se află, a încercat să-și expună nemulțumirile. 

Cu toate că dorința bucătarului a fost aceea de a-și rezerva dreptul la replică, nu a știut cu exactitate ce are voie și ce nu să spună, punctând asupra faptului că simte că a fost redus la tăcere și că i-au fost luate drepturile la libera exprimare. 

„Sunt foarte multe chestii de clarificat și multe aspecte pe care nu le pot clarifica, de altfel, fără să fiu acuzat după aceea de cine știe ce. Și în condițiile în care ne aflăm acum, în condițiile în care mă aflu acum cu procesul pe rol, cu amenințări de la avocați – cred că nici amenințare nu pot să le numesc: cu notificările pe care le primesc de la avocații fostului trust cu care am colaborat... Da, e sensibilă povestea. Nu știu cum să fac legătura cu toate articolele negative din presă din ultima perioadă și cu toate conturile de TikTok care mă dau divorțat de familie și în care apar tot felul de probleme personale care nici măcar nu sunt reale, de altfel, cu situația în care ne aflăm.

Adică nici nu știu: am voie, sau nu am voie să fac acest filmuleț, să-l postez, să-l fac public? Mi se pare că e așa, într-o zonă super gri. Eu, ca persoană publică sau privată, nu contează, eu ca persoană mi-am pierdut dreptul la libera exprimare, mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt, mi-am pierdut toate drepturile posibile, doar pentru că am semnat un contract. E un pic dubios, și un pic cam greu de dus, dar ca să știți, măcar să înțelegeți situația în care trec prin acest moment: am două procese pe rol în civil, pentru, să spunem așa, interpretarea unor cauze din contract, interpretare pe care o va decide judecătorul de partea cui e dreptatea: de partea angajatorului, sau de partea mea.

Confidențialitatea pe care eu am semnat-o în acest contract mă împiedică să vorbesc cu libertate și cu ușurință să spun despre ce e vorba și cum stau lucrurile, de fapt – nu am voie să fac asta. Nu pot nici să reacționez public la bățul băgat prin gard de diverși oameni sau diverse articole, n-am cum. Bă, dar începe să deranjeze un pic. De-aia zic că Dumnezeu e sus și vede, și tot răul ăsta pe care-l fac unii oameni, și tot răul ăsta gratuit, și prin simplă răzbunare, la un moment dat se va întoarce împotriva lor”, și-a început Florin Dumitrescu mărturisirile, prin intermediul clipului de pe Instagram. 

„Eu 9 ani de zile n-am existat din punct de vedere profesional”

Bucătarul a mărturisit că singura speranță o are în Divinitate și, neputând fi mai liber și precis în exprimare, a lăsat de înțeles că nu a fost apreciat la maximum pentru adevăratul său talent și munca depusă. A amintit totodată de anumite compromisuri pe care le-a făcut, iar conflictul dintre el și vechiul loc de muncă i-a lăsat un gust amar.

„Nu le doresc asta, adică să nu mă înțelegeți greșit, eu nu trăiesc răul ăsta cu speranța că la un moment dat se va întoarce împotriva lor, dar e firesc, așa e viața, așa e karma: faci rău, ți se întoarce rău, faci bine, ți se întoarce bine. Crezi sau nu în Dumnezeu, crezi sau nu în karmă, răul făcut se va întoarce sub orice formîă.

Eu personal, vă spun sincer, timp de 9 ani de zile am crezut că am lucrat într-un loc mișto și mi-am dedicat acești ultimi 9 ani cu speranța că fac bine. Bă, s-a șters cu buretele tot. Eu 9 ani de zile n-am existat, din punct de vedere profesional. Și-atunci ce fac? Nu stau eu liniștit, lângă familia mea, timp pe care eu l-am pierdut efectiv departe de ei, cu compromisurile pe care le-am făcut de-a lungul vremii, compromisuri de care habar n-aveți niciunul dintre voi.

La ce compromisuri am fost „supus”, să zicem, doar pentru că aveam un contract semnat. De-aia, oameni buni, aveți grijă pe cine lăsați în casa voastră și aveți grijă în ce casă intrați. Atât. M-am răcorit.

Nu știu cât o să mă coste chestia asta, poate încă un proces pe rol, cine știe? Că libertatea de exprimare se pare că e doar de-o anumită teapă. Nu o avem toți, și în orice caz nu o avem toți egală”, a încheiat îndrăgitul bucătar. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
erika isac instagram jpg
ramona dumitrescu instagram jpg
alina ceusan instagram jpg
roberto cavalli GettyImages 462625565 jpg
gheorghe dinicu1 jpg
florin piersic  jpg
Theo Rose jpg
banner gabriela cristea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net