Rețeta de sarmale a lui Chef Florin Dumitrescu. Ce ingredient secret folosește ori de câte ori prepară acest fel
Unul dintre cei mai iubiți bucătari din România vine în atenția conaționalilor săi cu o rețetă inedită de sarmale. Află ce anume folosește Florin Dumitrescu pentru cele mai bune sarmale.
Pe Florin Dumitrescu, fostul jurat al reality-ului Chefi la cuțite este urmărit cu mare atenție de către gospodinele care vor sa își îmbunătățească abilitățile culinare și să impresioneze cu cele mai bune preparate. Așadar, cheful a împărtășit rețeta lui de sarmale.
Rețetă de sarmale marca Florin Dumitrescu
Cu toate ca sarmalele sunt preparatele-vedetă de pe mesele de sărbători ale românilor, datorită gustului pe care îl au, gospodinele noastre tind să pregătească acest fel de mâncare chiar dacă nu e o ocazie specială.
Ingrediente pentru sarmale:
- carne tocată;
- 1 linguriță nucșoară;
- 1 linguriță scortișoară măcinată;
- 300 ml vin roșu;
- 1 ceapă;
- varză murată;
- 500 gr bacon;
- 1 legătura mărar;
- unt.
Mod de preparare al sarmalelor:
Conform indicațiilor oferite de celebrul bucătar Florin Dumitrescu, unul dintre aspectele la care trebuie să fim atenți atunci când gătim sarmalele este ca ceapa să fie tăiată măruntă și călită în unt. Ulterior se adaugă și carnea și se lasă la prăjit, urmând ca mai apoi să punem și cantitatea indicată de vin.
Întreaga compoziție se mai lasă la gătit până consideri că este suficient, apoi oprește focul și lasă totul la răcit.
Următorul pas constă în adăugarea condimentelor: nucșoară, scorțișoară, mărarul tocat mărunt. Toate se amestecă foarte bine, apoi se condimentează cu sare și piper, totul după gust.
După ce sunt împachetate în foi de varză, sarmale se așează în tava cuptorului și, înainte de a fi puse la copt, se pune bacon deasupra. Se acoperă cu folie de aluminiu și se pune totul la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, sau la foc mic, și se lasă preț de o oră.
Se servesc alături de mămăliguță, smântână și ardei iute, în funcție de preferințe. Click! vă urează poftă bună!