Cum să prepari cele mai pufoase și delicioase gogoși. Secretul Gabrielei Cristea
Nu mai e un secret că Gabriela Cristea, prezentatoarea TV, are propriul ei business cu dulciuri și cozonaci. Vedetei îi place foarte mult să gătească și nu ezită să le arate internauților cum se prepară anumite feluri de mâncare. Astfel că, recent, Gabriela Cristea a publicat un videoclippep pagina sa personală de Facebook, în care explică cum se prepare cele mai pufoase și gustoase gogoși.
De-a lungul timpului, Gabriela Cristea a împărtășit cu fanii ei de pe rețelele de socializare mai multe rețete pentru dulciurile și cozonacii pe care îi pregătește în laboratorul ei. De data aceasta, prezentatoarea TV a dezvăluit cum prepară cele mai pufoase și delicioase gogoși. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
- 1 kilogram de făină
- 400 de ml de lapte
- 250 grame de zahăr
- 100 de ml de ulei
- 100 grame de unt
- 50 de grame de drojdie
- 6 ouă
- 12 grame de sare.
Mod de preparare
Se zdrobește drojdia și se adaugă o lingură de zahăr și câteva linguri de lapte. Se amestecă până devine omogenă și se adaugă o mână de făină. Se lasă dorjdia să se activeze. Într-un bol separat se pun trei gălbenușuri și trei ouă întregi ce se mixează împreună cu zahărul. Se adaugă amestecul de drojdie, restul de lapte și se mixează în timp ce se adaugă treptat o jumătate de cantitate de făină. Restul de cantitate se amestecă cu sare și se adaugă apoi în compoziție.
Se frământă timp de cinci, șase minute, după care se lasă la odihnit pentru 10 minute. După ce a s-a odihnit, peste aluat se adaugă treptat uleiul și untul topit. Când este frământat aluatul se scoate, se împachetează și se pune înapoi în bol, unde rămâne timp de aproape o oră.
„După 45 de minute aluatul aproape s-a triplat în volum. Îl turnăm pe masa de lucru și îl întindem cu sucitorul, după care îl tăiem cu forma de gogoși și trecem la prăjit”, spune Gabriela Cristea pe Facebook.
După ce a crescut suficient, se scoate din bol, se întinde, se taie în forme rotunde și bucățile de gogoși se prăjesc. La final, cât sunt calde, se pudrează cu zahăr.