Fructele și legumele reduc la jumătate riscul îmbolnăvirii de cancer
200 de studii recente , realizate în 17 țări, au ajuns la o concluzie comună: ”Consumul de fructe și legume reduce la jumătate riscul îmbolnăvirii de cancer!” Totodată, cercetările respective mai scot în evidență o concluzie semnificativă: și după îmbolnăvire , consumul de fructe și legume este benefic deoarece poate să împiedice evoluția dramaticei boli.
Studiile respective precizează că fructele hrănesc organismul la nivelul sistemului nervos, iar legumele hrănesc sistemul osos și pe cel muscular. De asemenea, leguminoase precum lintea, fasolea, soia, mazărea uscată și năutul sunt deosebit de valoroase în hrana cotidiană prin aportul lor mare de fier, fibre și proteine. Aceste tonice naturale previn bolile cardiovasculare, obezitatea și anumite tipuri de cancer. Totodată, nutriționiștii susțin că numeroase suplimente naturale pe bază de plante își dovedesc eficiența în cazul problemelor de sănătate : le ameliorează sau le vindecă. În același timp, aceste preparate naturale pe bază de plante nu au efecte toxice și pot fi consumate în paralel cu medicamentele alopate.
Să combinăm alimentele cu suplimentele alimentare
O echipă de nutriționiști de la Harvard, renumită pentru valoroasele studii și lucrări de specialitate, precizează cât de eficientă este combinarea alimentelor cu suplimentele alimentare în privința completării carențelor de vitamine și minerale în organism. În această privință, nutriționiștii susțin că în suplimentele naturale de calitate se regăsesc combinații nutritive deosebite. De exemplu, vitaminele A și C, consumate împreună, au efecte deosebite împotriva îmbătrânirii organismului și a cancerului, decât ar putea să acționeze cele două vitamine consumate separat.