Iată cele mai bune surse de antioxidanţi!
Ultima actualizare:
E vară, caldură sufocantă şi te simţi uneori lipsit de energie? Este foarte posibil ca organismul tău să aibă nevoie de o cantitate mai mare de antioxidanţi. Iată ce poţi aduga în meniul tău zilnic astfel încât să depăşeşti această problemă.
- Lămâie. Aceste fructe acrişoare conţin vitamina C, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu şi zinc. Prin excelenţă, au proprietăţi antiseptice, antiinflamatorii, antioxidante şi anticancerigene. Bogate în vitamine, minerale, fibre şi nutrienţi, lămâile stimulează imunitatea, îmbunătăţesc digestia şi, în plus, te ajută să slăbeşti sănătos.
- Căpşuni. Cu un conţinut scăzut de calorii şi bogate în vitamina C, căpşunile sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să îşi întărească sistemul imunitar şi să prevină bolile cardiovasculare.
- Broccoli. Extrem de sănătos şi aspectuos, broccoli conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi vitamina K, necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Consumul de broccoli are numeroase beneficii pentru sănătate, dintre care: reduce colesterolul, scade inflamaţia şi reacţiile alergice, susţine sănătatea inimii şi ajută la sănătatea oaselor.
- Orez brun. Faţă de fratele său alb, orezul brun oferă fibre şi minerale, precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan, seleniu şi cupru. De exemplu, 100 g orez brun furnizează 99 mg de potasiu, 43 mg magneziu, 120 mg fosfor şi 0,14 mg de vitamina Pepene. Foarte aromat şi răcoritor, pepenele are şi multiple beneficii asupra sănătăţii noastre. O cană de pepene tăiat în bucăţele conţine doar 46 de calorii şi îţi oferă vitamina C, vitamina A, precum şi mulţi compuşi benefici organismului.
- Ceai negru. Ceaiul negru are polifenoli (antioxidanţi), minerale şi vitamine. Cantitatea de polifenoli din acest tip de ceai este mai mică decât cea din ceaiul verde, dar cantitatea de cafeină este de 2-3 ori mai mare, conform www.alegesanatos.ro.