Scapă de răceală cu doi căţei de usturoi
Usturoiul este recunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncării, însă poate fi considerat un medicament nepreţuit în casa oricui. Iată câteva dintre afecţiunile care apar iarna şi pe care le putem trata cu usturoi.
Dureri de urechi
Usturoiul are efect antialgic, de aceea se poate folosi cu succes în afecţiuni ale danturii sau urechii. Se foloseşte atât în formă naturală, cât şi ca tinctură. Pentru durerea de ureche, înfăşoară într-un tifon o jumătate de căţel de usturoi pisat şi o picătură de ulei şi introdu câte un “dop” în fiecare ureche, timp de 30-40 de minute.
Picioare şi mâini reci
Sunt efectele unei circulaţii sagvine proaste, care poate fi, însă îmbunătăţită printr-un consum regulat de usturoi. S-a dovedit că persoanele care au consumat usturoi frecvent, au circulaţia sangvină vizibil îmbunătăţită.
Răceala şi gripa
Usturoiul conţine mai mult de 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene, de aceea este considerat un adevărat medicament antigripal natural. Doi căţei de usturoi pe zi te feresc de răceală, gripă, probleme respiratorii, acelerarea ritmului cardiac sau migrene. Usturoiul poate fi utilizat şi extern, prin cataplasme aplicate pe piept şi spate pentru înlăturarea răguşelii şi a tusei.
Hipertensiune
În sezonul rece, persoanele hipertensive au cel mai mult de suferit. Un studiu recent a demonstrat, însă, că persoanele care mănâncă usturoi au un nivel scăzut al presiunii arteriale.
În acest sens au fost eliberate pe piaţă o serie de medicamente speciale pentru hipertensiune, cu un conţinut ridicat de substanţe active similare celor din usturoi.
Atenţie! Persoanele care suferă de gastrită pot consuma usturoi doar în cantităţi mici. Usturoiul nu este indicat femeilor care alăptează deoarece schimbă gustul laptelui şi provoacă uneori şi colici bebeluşilor.