Aşa arată o zi din viaţa lui Gabriel Cotabiţă! Click! îţi explică ce proceduri face artistul la spitalul Elias VIDEO EXCLUSIV

Ultima actualizare:

    Click! îţi explică ce proceduri face Gabriel Cotabiţă la Clinica de  Recuperare, Medicină fizică şi Balneologie de la Spitalul Elias
Click! îţi explică ce proceduri face Gabriel Cotabiţă la Clinica de Recuperare, Medicină fizică şi Balneologie de la Spitalul Elias

O bătălie importantă a fost câştigată, dar războiul nu s-a încheiat. Ca să poată redeveni omul şi artistul pe care îl cunoşteam cu toţii, Gabriel Cotabiţă (59 de ani) are în faţă sute de ore de tratamente complexe pentru recuperare. Click! îţi explică în ce constau acestea şi cum arată o zi din viaţa cântăreţului internat la Spitalul Elias din Capitală.

Greul începe pentru Gabriel Cotabiţă, la peste 40 de zile de când a suferit un stop cardiorespirator, care i-a dat viaţa peste cap. Puţini au fost cei care i-au dat şanse de supravieţuire după cele aproape trei săptămâni de comă. Dar minunea s-a produs, iar medicii de la Spitalul Floreasca şi familia lui Cotabiţă au decis că se poate trece la următorul „nivel”: recuperare intensivă.

Gabriel Cotabiță  va sta cel puțin  o lună la Spitalul  Elias, la clinica  condusă de prof.  dr. Mihai Berteanu
Gabriel Cotabiță va sta cel puțin o lună la Spitalul Elias, la clinica condusă de prof. dr. Mihai Berteanu

Cântăreţul a fost transferat în urmă cu două zile la Spitalul Elias, la Clinica de Recuperare, Medicină fizică şi Balneologie condusă de prof. dr. Mihai Berteanu, considerat unul dintre cei mai buni specialişti din România în recuperare medicală şi balneologie.

De altfel, este şi medicul care a avut grijă de fostul preşedinte Traian Băsescu, după ce acesta s-a operat la Viena de hernie de disc. Specialistul şi echipa sa vor face tot posibilul ca Gabi să se recupereze într-o proporţie cât mai mare. Necazul suferit a lăsat câteva urme adânci: o serie de probleme neurologice, dificultăţi de mişcare şi de coordonare, vorbire uneori incoerentă. ”Nimic imposibil de depăşit”, spun surse medicale. ”E însă nevoie de foarte multă muncă, de răbdare din partea lui şi a familiei, mai ales că rezultatele se pot vedea şi după câteva luni”.

Cum arată însă acum o zi din viaţa lui Gabriel Cotabiţă? Cu ajutorul specialiştilor în domeniu, am încercat să refacem programul unui pacient aflat într-un astfel de program.

Masajele și ședințele  de kinetoterapie sunt  extrem de importante
Masajele și ședințele de kinetoterapie sunt extrem de importante
  • 0ra 7-7.30. Trezirea şi vizita medicilor. În urma consultului se stabileşte programul pentru ziua respectivă şi dacă totul decurge conform schemei de tratament.
  • Ora 9.00. După micul dejun, începe prima serie de proceduri. Cotabiţă va face zilnic, potrivit unor surse medicale, cel puţin o oră de fizioterapie şi kinetoterapie (exerciţii pentru stimularea şi întărirea musculaturii).

”Obiectivele kinetoterapiei se referă în primul rând la redobândirea forţei musculare şi a capacităţii de a face efort, la îmbunătăţirea legăturii dintre creier şi muşchi, precum şi la corectarea traumatismelor”, ne-a explicat un specialist. Alternativ, în funcţie de recomandările echipei, poate avea zile în care face terapie cu laser (tot pentru relaxare musculară) sau hidroterapie (exerciţiile fizice în apă sunt foarte eficiente).

Exercițiile în  apă (hidroterapia)  ajută musculatura
Exercițiile în apă (hidroterapia) ajută musculatura
  • Ora 11.00. Urmează o binemeritată pauză (pentru relaxare, eventual o gustare uşoară- fructe pasate, un iaurt, sucuri).
  • Ora 12.00. Tot în prima parte a zilei, pacientul lucrează şi cu un logoped, pentru a-i fi corectate eventualele probleme de vorbire. Coma în care a stat artistul a lăsat „urme neurologice”, iar centrii vorbirii au avut de suferit. Specialistul îl poate ajuta să depăşească aceste tulburări uşoare, precum să-l şi înveţe să nu obosească atunci când vorbeşte.

Electroterapia  îmbunătățește  circulația locală
Electroterapia îmbunătățește circulația locală
  • Ora 13.00. Masajele sunt foarte importante, aşa că pacientul va avea zilnic astfel de stimulări (circa 45 de minute) în programul de recuperare. Pentru a putea determina exact unde trebuie intervenit, specialiştii de la Elias pot folosi un aparat special, numit electromiograf (detectează activitatea musculară, stimulând un nerv printr-un curent electric de scurtă durată, nedureros). Astfel, toate procedurile sunt foarte „ţintite”, fiind lucrate exact acele zone care au avut de suferit.

Așa arată electromiograful,  aparatul care stabilește  problemele neuromusculare
Așa arată electromiograful, aparatul care stabilește problemele neuromusculare
  • Orele 14.00-17.00. Masa de prânz, eventual o vizită a familiei şi odihna. Somnul este foarte important, mai ales având în vedere efortul depus la procedurile de dimineaţă. Deşi Cotabiţă este un bărbat care făcea constant sport, stopul suferit şi luna petrecută în spital l-au slăbit enorm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
banner viorel lis png
banner tavi clonda png
Banner Gabriela Lucuțar
banner andreea Bălan png
megan fox gravida jpg
banner Georgica Cornu
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net