Irina Loghin și Sofia Vicoveanca dezvăluie secretul pentru a scăpa de riduri: „E cel mai bun demachiant.” Sfatul nutriționiștilor: „Catifelează pielea”
Solistele de muzică populară Irina Loghin (86 de ani) și Sofia Vicoveanca (83 de ani) au și acum un ten de invidiat. Care este secretul lor comun? Uleiul de măsline, pe care îl folosesc și în mâncare, dar și pentru uz extern, pe post de demachiant. Ajută vizibil la atenuarea ridurilor. Exclusiv pentru Click!, nutriționista Codruța Pantelimon ne-a vorbit despre beneficiile pentru organism ale uleiului de măsline.








Irina Loghin: „Uleiul de măsline e și un bun demachiant”
Solista de muzică populară Irina Loghin folosește uleiul de măsline, pentru un ten luminos și pentru atenuarea ridurilor:
„Am din Grecia ulei de măsline extravirgin și mie mi se pare foarte sănătos pentru organism, atât pentru uz intern, cât și extern. Îl recomand femeilor. O linguriță pe zi face minuni în corpul nostru, iar pentru ten eu îl amestec cu un lapte demachiant pentru zona frunții, gâtului și obrajilor”, menționa artista, conform click.ro
Sofia Vicoveanca: „Mă dau pe față cu ulei de măsline extravirgin”
Și artista Sofia Vicoveanca laudă proprietățile uleiului de măsline:
„De câțiva ani, mă dau pe față cu ulei de măsline de la producător, nu din comerț. Aduc românii noștri plecați în lume, de te miri unde. Eu pun în uleiul de măsline extravirgin busuioc de la Bobotează, primit de la preot. Nu pun crenguța cu totul, ci doar bobițele uscate și eventual și frunzele”, menționa ea, conform libertatea.ro
Uleiul de măsline este folosit pentru hidratarea tenului. Sofia Vicoveanca folosește însă și mierea lichidă. Pune pe ten un strat subțire, timp de 30 de minute, după care își spală fața cu apă.
Cât de sănătos este, de fapt, uleiul de măsline. Sfatul nutriționistei Codruța Pantelimon
Ce proprietăți are, de fapt, uleiul de măsline? Iată ce spune nutriționista Codruța Pantelimon, exclusiv pentru Click!:
„Primăvara a venit cu minunate daruri ale naturii tămăduitoare. Plantele pe care ni le oferă natura primăvara, în diverse amestecuri, ne pot servi tot timpul anului, în diferite situații. Cel mai des întâlnit este uleiul de măsline, pe care l-am folosit zilele trecute (primindu-l cu bucurie din Siria, unul din cel mai bun, datorită acidității scăzute), în prepararea unguentului cu păpădie și gălbenele.
Considerat și folosit încă din antichitate, lichidul de aur (auriu), cum i se mai spune uleiului de măsline, are o valoare nutritivă incontestabilă, fiind bogat în vitamina E, grăsimi sănătoase (acizi grași mononesaturati), antioxidanți”.
Uleiul de măsline, folosit în alimentație, dar și în produsele cosmetice
Specialista în nutriție a mai adăugat, pentru Click!, despre beneficiile uleiului de măsline:
„Uleiul de măsline nu este folosit numai în alimentație, ci și în ritualuri de îngrijire, pentru ten, păr, se regăsește și în unele produse cosmetice. Cel mai bun este însă cel extravirgin, un procedeu care depinde de metoda de extracție și de soiul măslinelor.
Acest ulei minunat, consumat frecvent ca atare, două linguri dimineața și seara sau în salate, peste diverse mâncăruri gătite (nu recomand preparea termică pentru a nu-și pierde din proprietăți), poate reduce orice inflamație din corp, (protejează celulele împotrivă stresului oxidativ).
Reduce riscul de atac cerebral
Reduce și riscul de infarct și de accident cerebral, riscul dobândirii de diabet, osteoporozei și nu în ultimul rând protejează întregul sistem digestiv în toață complexitatea lui. Cu un gust inconfundabil (aromat și ușor acid) uleiul de măsline rămâne, așadar, un aliat de nădejde, atât în alimentația noastră, de zi cu zi, cât și în îngrijirea corporală. Eu îl prefer direct pe piele, căci o catifelează. Vara îi conferă pielii un bronz sănătos și plăcut, din punct de vedere estetic”.