Adevărata poveste a clipului în care o fetiță confruntă un soldat înarmat

Ultima actualizare:

Filmarea cu o fetiță care confruntă un soldat înarmat a devenit virală și a fost atribuită războiului dintre Rusia și Ucraina. Agenția Reuters a dezvăluit recent adevărata poveste din spatele clipului. 

Adevărata poveste a clipului în care o fetiță confruntă un soldat înarmat
Adevărata poveste a clipului în care o fetiță confruntă un soldat înarmat

Conflictele armate din Rusia și Ucraina au escaladat în ultimele zile, iar victimele în rândul civililor au crescut. Pe fundalul invaziei ruse în teritoriile din Ucraina a fost postat pe rețelele de socializare un clip ce înfățișa o fetiță care confruntă un soldat și îi spune să se întoarcă în țara lui. 

Utilizatorii au atribuit imediat filmarea războiului din Ucraina și inițial s-a crezut că ar fi vorba despre o fetiță ucraineană care iese în calea unui soldat rus. Povestea reală a copilei care confruntă un invadator este cu totul alta.

Potrivit agenției Reuters filmarea este de acum aproape 10 ani și arată o fată palestiniană care se confruntă cu un soldat israelian. 

"Go back to your country": brave little girl confronts invading Putin's Army #DefendUkraine #UkraineRussiaWar #Ukriane pic.twitter.com/E3eZiTZBLL

— FR News Now (@frnews_ng) February 27, 2022

Clipul, distribuit cu subtitrări în engleză în februarie 2022 și care a avut milioane de vizualizări, a fost în mod eronat descris ca înfățișând o copilă ucraineană spunându-i unui soldat rus „să se întoarcă în țara ta”.

Filmarea a fost făcută în timpul conflictului armat din Palestina din 2012 și îl arată pe activistul palestinian Ahed Tamimi confruntându-se cu soldații israelieni în Cisiordania.

Cel puțin 352 de civili, inclusiv 14 copii, au fost uciși de când Rusia a lansat atacul pe scară largă asupra Ucrainei pe 24 februarie. Alte 1.684 de persoane au fost rănite .

Pe 28 februarie, discuțiile de încetare a focului au început la granița cu Belarus, a spus Moscova, deoarece sancțiunile împotriva Rusiei au adâncit izolarea diplomatică și economică a țării.

Cel puțin un milion de cetățeni au fugit din Ucraina din cauza războiului

Cel puțin un milion de persoane au fugit din Ucraina de când Rusia și-a lansat invazia, potrivit portalului de date al Agenției ONU pentru Refugiați. Mulți și-au căutat refugiu în Polonia și în alte state vecine.

Cele mai recente informații arată că 505.582 de persoane care au intrat în Polonia, 139.686 în Ungaria, 97.827 în Moldova, 72.200 în Slovacia, 47.800 în Rusia, 51.261 în România și 341 în Belarus. Cel puțin 88.147 de persoane au fugit și în alte țări europene.

Majoritatea refugiaților sunt femei și copii. Toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani au fost împiedicați să părăsească Ucraina pentru a rămâne și a lupta, împotriva trupelor ruse. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
image png
Vlad Gherman și Oana Moșneagu se căsătoresc la doi ani de relație
cub nicoleta luciu png
WhatsApp Image 2024 04 22 at 19 15 39 jpeg
Banner gina pistol png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net