Impresionant! Copiii din Cernăuți fac camuflaje pentru armată

#Război Ucraina-Rusia

Războiul le-a luat dreptul de a merge la școală, însă le dă tăria de a conștientiza că-și pot ajuta părinții și bunicii în luptă. Copiii din Cernăuți nu stau acasă, ci merg împreună cu adulții la atelierele unde se fabrică uniforme de camuflaj. 

razboi ucraina AFP 9 jpg

Școlile în Cernăuți, localitate ucraineană aflată la aproximativ 35 de kilometri de granița cu România, au fost închise. Însă copiii care ar fi trebuit să fie cu cartea și pixul în mână nu stau acasă, ci merg în atelierele unde se confecționează camuflaje pentru armată.

Copiii sunt bucuroși că își pot ajuta părinții în lupta contra armatei ruse, care le-a schimbat total viețile începând cu 24 februarie, zi în care s-au auzit pentru prima dată bombe pe teritoriul ucrainean.

Copiii vor să-și ajute părinții

În Cernăuți, oamenii merg la seviciu, școlile sunt închise, dar sunt ateliere unde sunt chemați copiii și construiesc camuflaje pentru armată, pentru front, din fel de fel de materiale. Ei spun că vor să-și ajute părinții și asta-i motivează”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, după ce, în cursul zilei de miercuri, s-a întâlnit cu guvernatorul Districtului Cernăuți, Serghei Osatschuk, potrivit monitoruldesuceava.ro.        

În urma acestei întâlniri, Flutur a spus că ucrainenii din Cernăuți au nevoie de hrană neperisabilă, grupuri elecrtogene mici utilizabile atunci când se întrerupe alimentarea cu energie electric a utilizatorilor casnici, haine groase, pături, făină și drojdie.

Ajutoare pentru Cernăuți

Miercuri, 2 martie, din Vama Siret au plecat 6 TIR-uri (5 cui alimente și 1 cu medicamente), iar astăzi, 3 martie, ajunge un convoi umanitar Crucea Roșie din România și Semiluna Roșie din Turcia.

Miercuri seara, la frontiera de la Siret a avut loc o întâlnire a autorităților locale cu reprezentanții mai multor ONG-uri și firme de transport. Astfel, la Siret vor fi amenajate locuri separate pentru cursele interne și cele externe. Autoritățile vor realize o hartă care să-i îndrume pe refugiații ucraineni către ajutoarele de care au nevoie: haine, mâncare, cazare etc.

Copiii refugiaților care rămân în Suceava vor avea posibilitatea de a merge la grădiniță sau școală, întrucât în județ există clase cu predare în limba ucraineană.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net