Angelina Jolie, imagini emoționante cu copiii refugiați din Ucraina. Actrița i-a vizitat în spital

#Război Ucraina-Rusia

Drama refugiaților din Ucraina a impresionat o lume întreagă. Oameni simpli și vedete deopotrivtă s-au mobilizat pentru a ajuta oamenii care sunt obligați să fugă din calea războiului începul de Rusia. Printre celebritățile care au ținut să facă ceva direct, nu doar să doneze, s-a aflat și Angelina Jolie, care a fost la un spital în Roma, unde sunt internați copii din Ucraina.

Angelina Jolie a fost în vizită la un spital de copii cu refugiați ucraineni foto; AFP
Angelina Jolie a fost în vizită la un spital de copii cu refugiați ucraineni foto; AFP

Angelina Jolie a fost în vizită la Spitalul de pediatrie Bambino Gesu, aflat chiar lângă Vatican, în Roma, miercuri (30 martie). Actrița a petrecut timp cu copiii refugiați din Ucraina internați acolo, unii dintre ei cu boli grave. Angelina a stat de vorbă și cu doctorii și asistentele care au grijă de micuți.

“M-am întâlnit cu copii care au, ca alți refugiați din Ucraina, un viitor nesigur. Mă rog pentru ca acest război să se termine. Doar așa putem opri suferința. E oribili să vezi cum copiii plătesc prețul, cum își pierd viața, au sănătatea distrusă și sunt traumatizați”, a declarat Angelina Jolie.

Patru milioane de oameni s-au refugiat din Ucraina în Alte Țări

Angelina Jolie este ambasador ONU pentru refugiați din 2012 și a mers în numeroase tabere de refugiați din lume, din regiuni afectate de război precum Yemen, Burkina Faso și Venezuela. Vizita de la Roma vine după ce ONU a anunțat că peste patru milioane de ucraineni au fugit din calea războiului, care a început în 24 februarie, și s-au refugiat în alte țări. Alți aproximativ 6.5 milioane de oameni au plecat din zonele afectate de bombardamentele rușilor și s-au mutat în alte orașe din Ucraina.

Peste jumătate din copiii ucraineni, obligați să fugă de război

Conform UNICEF, peste jumătate din copiii din Ucraina au fost obligați să fugă din localitățile lor, din cauza războiului. În jur de 2,5 milioane se află încă în țara lor natală, in timp ce aproximativ două milioane s-au refiugiat în țările vecine.

Jack Osbourne, voluntar la granița româno-ucraineană

Jack Osbourne a fost voluntar în România
Jack Osbourne a fost voluntar în România

Fiul lui Ozzy Osbourne, Jack, a dezvăluit, recent, că a fost voluntar pentru un ONG care lucrează la granița dintre România și Ucraina. Organizația pentru a făcut el voluntariat s-a luptat să aducă copii orfani cu nevoie speciale din țara lovită de război. Jack a spus că nu a vorbit inițial despre gestul său, pentru că nu a vrut să i se acorde atenție.

"Am ezitat mult să fac acest lucru public, pentru că nu vreau atenţie şi sunt sătul de cei care fac astfel de gesturi doar ca să le pună pe social media. Am mers pentru că m-am simţit obligat să ajut şi pentru că am simţit că a pune o imagine cu un steag sau ceva de genul ar fi prea puţin. Săptămâna trecută, am revenit dintr-o călătorie revelatoare de la graniţa dintre România şi Ucraina. Am fost voluntar pentru o organizaţie numită Thrid Wave Volunteers. Am fost însărcinaţi cu ajutorul medical pentru orfanii cu nevoi speciale, care sunt evacuaţi din Ucraina. Deşi cât am fost acolo, o altă organizaţie nu a putut să le asigure evacuarea, ei au reuşit să plece acum", a dezvăluit Jack Osbourne.   

Orlando Bloom, printre copiii ucraineni refugiați în Moldova

Orlando Bloom, în Ucraina
Orlando Bloom, în Ucraina

Orlando Bloom a fost, cu UNICEF, în Republica Moldova, unde a stat cu copiii refugiați din Ucraina. 

„De la începutul războiului din Ucraina, un copil a devenit refugiat aproape în fiecare secundă. Sunt în Moldova cu UNICEF, întâlnind familii care au fost nevoite să lase totul în urmă, în căutarea siguranței. Copiii din Ucraina și din afara acesteia au nevoie de tot ajutorul pe care îl puteți oferi.", a scris Orlando Bloom.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
george burcea andreea balan fetitele ELLA CLARA jpg
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net