Angelina Jolie renunță la titlul de ambasador al ONU, după ce a criticat organizația

Sfârșitul unei ere! Angelina Jolie (47 de ani) a anunțat că renunță la rolul de ambasador al ONU pentru refugiați, după 21 de ani în care a îndeplinit această funcție.

Angelina Jolie a fost ambasador al ONU, timp de 21 de ani (Foto: Instagram)
Angelina Jolie a fost ambasador al ONU, timp de 21 de ani (Foto: Instagram)

Actrița a transmis, într-un comunicat de presă, că își dorește să se concentreze asupra unor probleme umanitare mai ample. În toți acești ani, Jolie, care are o avere de 120 de milioane de dolari, a avut 60 de misiuni pe teren, pentru a-i educa pe oameni cu privire la situația periculoasă în care se află refugiații.

Citește și: Țeapă de zile mari! Ce făcea Angelina Jolie, în timp ce toți spuneau că petrece la Bran?

Angelina Jolie a promis că îi va ajuta în continuare pe refugiați

„Unul dintre cei mai influenți susținători ai drepturilor refugiaților, Jolie va continua să lucreze pentru a construi un sistem internațional mai egal, mai just și mai incluziv. Într-un moment în care lumea se confruntă cu crize complexe, cu mai multe fațete, ea intenționează să se angajeze cu o gamă mai largă de actori pe un set mai larg de probleme umanitare, precum și să colaboreze mai direct cu organizațiile locale. Portofoliul ei va continua să includă refugiați și probleme legate de strămutarea forțată.”, se arată în comunicatul transmis de ONU.

Vezi și: Brad Pitt, lovitură pentru Angelina Jolie. Planul cu care vrea să o distrugă!

Recent, starul a călătorit în Yemen şi Burkina Faso, iar în primăvară a făcut o vizită umanitară în Ucraina. „Sunt recunoscătoare pentru privilegiul și oportunitatea pe care am avut-o de a lucra cu atât de mulți ofițeri de teren remarcabili și dedicați ai ONU și alți colegi care desfășoară activități de salvare a vieților la nivel global și de a servi ca trimis special.

Voi continua să fac tot ce îmi stă în putere în anii următori pentru a sprijini refugiații și alte persoane strămutate. După peste 20 de ani de lucru în cadrul sistemului ONU, simt că este timpul să lucrez diferit, implicându-mă direct cu refugiații și organizațiile locale", a declarat Angelina. În ultima perioadă, ea a criticat ONU, numit organizația drept  „imperfectă”. 

Iată și: Angelina Jolie, detalii cumplite despre cum Brad Pitt și-ar fi abuzat copiii: «I-a sugrumat și i-a lovit»

„Angelina Jolie este de foarte mult timp un important partener umanitar al UNHCR. Suntem recunoscători pentru deceniile de serviciu, pentru angajamentul său şi diferenţa pe care a făcut-o pentru refugiaţi şi persoanele forţate să fugă., a declarat Filippo Grandi, directorul UNHCR.

Ca răspuns la o solicitare de informații suplimentare, agenția a refuzat să ofere detalii, inclusiv dacă va numi un alt trimis special pentru a o înlocui pe Jolie, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Luna trecută, a criticat public Organizația Națiunilor Unite

Cu câteva săptămâni în urmă, starul de la Hollywood și-a exprimat frustrarea cu privire la lipsa progreselor făcute de ONU, în eliminarea violenței sexuale în conflicte. 

Te-ar putea interesa și: Angelina Jolie îi aduce noi acuzații lui Brad Pitt și îi cere 250 de milioane de dolari

În articolul ei pentru The Guardian, publicat în noiembrie, Angelina Jolie a scris următoarele „Ne întâlnim și discutăm despre aceste orori și suntem de acord că nu ar trebui să li se permită să se mai repete. Dar când vine vorba de alegeri dificile cu privire la modul de implementare a acestor promisiuni, ne confruntăm cu aceleași probleme în mod repetat. Ne întâlnim cu unii membri ai consiliului de securitate care abuzează de puterea lor de veto”. Ea a adăugat că: „În ciuda angajamentelor pe care le-au luat guvernele, nu am văzut acțiuni semnificative și de durată la nivel global. Acest lucru este profund dureros și frustrant”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
celine dion jpg
oana roman jpg
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net