Atac terorist, dejucat la concertul lui Taylor Swift din Viena. Cele trei evenimente pe care artista trebuia să le aibă în Austria au fost anulate

Organizatorii au anunțat anularea concertelor Taylor Swift din Viena, după ce oficialii au informat despre arestarea mai multor persoane în legătură cu un atac islamist planificat pentru eveniment.

Taylor Swift trebuia să aibă trei concerte în Austria / foto: arhiva
Taylor Swift trebuia să aibă trei concerte în Austria / foto: arhiva

Artista urma să susțină trei concerte, vineri și sâmbătă, pe stadionul Ernst Happel din capitala Austriei, în cadrul turneului său Eras.

Concertele lui Taylor Swift, anulate din motive de siguranță

Într-o postare pe Instagram, organizatorul evenimentului a anunțat miercuri seara că spectacolele au fost anulate din motive de siguranță.

„Având în vedere confirmarea oficială a unui atac terorist planificat la stadionul Ernst Happel, suntem nevoiți să anulăm cele trei spectacole pentru protecția tuturor participanților,” a explicat organizatorul. Toate biletele vor fi rambursate.

Un tânăr de 19 ani, membru al grupării Stat Islamic, a fost arestat în Austria după ce a fost descoperit că planificase un atac în timpul concertului Taylor Swift din această săptămână.

În plus, o a doua persoană a fost arestată în legătură cu tânărul de 19 ani, conform Știrile ProTv.

Tânărul a fost prins în Ternitz, la sud de Viena. Franz Ruf, directorul pentru securitate publică al Ministerului de Interne al Austriei, a declarat că autoritățile erau la curent cu planurile pentru un posibil atac și că suspectul se concentra asupra concertelor Taylor Swift din Viena.

Tânărul jurase credință grupării teroriste Stat Islamic

Potrivit Austria Press Agency, tânărul a depus un jurământ de credință față de Stat Islamic și s-a radicalizat online. Autoritățile au găsit în posesia sa substanțe chimice, care sunt acum supuse evaluării.

Taylor Swift avea planificate trei concerte în Viena, vineri, sâmbătă și duminică, pe stadionul Ernst Happel, ca parte a turneului Eras Tour. Măsurile de securitate au fost intensificate, iar oficialii au anunțat că vor acorda o atenție sporită controalelor la intrare, recomandând spectatorilor să se pregătească pentru timpi mai mari de așteptare la accesul în arenă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 Gabi cristea jpeg
andreea mantea si v slav jpg
sean diddy combs gettyimages jpg
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
petre roman si silvia chifiriuc jpg
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
image
actualitate.net
image
actualitate.net