Veste tragică pentru Bruce Willis. Reacția sfâșietoare a familiei, după ce s-a aflat că actorul are o boală îngrozitoare

Ultima actualizare:

A trecut aproape un an de când actorul Bruce Willis a renunțat la cariera sa în urma cumplitului diagnostic de afazie. Familia acestuia a anunțat însă, că superstarul se confruntă cu demență frontotemporală. 

Bruce Willis suferă de demență
Bruce Willis suferă de demență

Într-o declarație transmisă vineri, 17 februarie, familia starului în vârstă de 67 de ani a declarat că, deși vestea "este dureroasă, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic precis", conform CNN. 

Familia lui Bruce Willis, inclusiv soția Emma Heming Willis, fosta soție Demi Moore și fiicele sale, a dezvăluit diagnosticul starului anul trecut, afirmând la acea vreme că actorul suferea de o afecțiune medicală care îi afecta capacitățile cognitive și că va lua o pauză de la actorie.

Acum, membrii familiei se simt ușurați pentru că au în sfărșit un diagnostic clar. „Susținerea a fost copleșitoare și suntem extrem de recunoscători pentru asta. Pentru că știm că îl iubiți pe Bruce la fel de mult ca noi, am vrut să vă oferim o actualizare a stării lui", a subliniat familia actorului.

Bruce Willis
Bruce Willis

Demența Frontotemporală este o afecțiune degenerativă 

Demența Frontotemporală poate afecta pe oricine, după cum se arată în comunicatul transmis de aceștia. 

„Starea lui Bruce a progresat și avem acum un diagnostic mai specific: demența frontotemporală. Din păcate, provocările în ceea ce privește comunicarea sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce", a transmis familia.

Mai mult decât atât, „pentru persoanele sub 60 de ani, demența frontotemporală sau FTD este cea mai comună formă de demență și, pentru că stabilirea diagnosticului poate dura ani de zile, FTD este probabil mult mai răspândită decât știm”, au mai adaugat ei. 

Demența frontotemporală (FTD), este o afecțiune degenerativă ce reprezintă un grup de tulburări care duc la deteriorea lobilor frontali și temporali ai creierului. Gravitatea și simptomele sunt influențate de regiunile cerebrale afectate de boală, acestea provocând modificări privind personalitatea pacientului, schimbări în comportamentul social sau chiar pierderea abilităților lingvistice. Mai precis, persoana afectată poate avea dificultăți să înțeleagă cuvintele, ar putea începe să acționeze impulsiv sau să aibă schimbări extreme în personalitate. Pacienții pot avea, de asemenea, o lipsă de interes pentru activități normale, potrivit Digi.

Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență
Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență

„Astăzi nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori. Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție mediatică poate fi concentrată pentru a face lumină asupra acestei boli care are nevoie de mult mai multă conștientizare și cercetare", se mai arată în comunicatul transmis de familia actorului pe site-ul Asociației pentru Degenerare Frontotemporală. 

Familia lui Bruce Willis atrage atenția asupra acestei afecțiuni

Bruce a crezut întotdeauna în folosirea vocii pentru a-i ajuta pe alții și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante. Știm în inimile noastre că, dacă ar putea, ar atrage atenția asupra acestei boli și a modului în care aceasta afectează atât de multe persoane și familiile lor.”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net