Mihai Bendeac, noul actor din serialul Clanul? George Mihăiță „dă din casă”: „Îi place să aibă construcțiile lui”

Ultima actualizare:

Se apropie premiera celui de-al doilea sezon al serialului Clanul și toată lumea este curioasă dacă Tătuțu, interpretat de George Mihăiță (74 de ani) este în viață.   

Mihai Bendeac (stânga), George Mihăiță (dreapta)
Mihai Bendeac (stânga), George Mihăiță (dreapta)

Cum nu putem să dezvăluim ce se întâmplă în primul episod care va începe la Pro TV pe 19 februarie, am vorbit cu George Mihăiță despre serial, clanul lui de acasă, dar și din serial dar și colegul lui de la Teatrul de Comedie, Mihai Bendeac, care pe 16 februarie a împlinit vârsta de 40 de ani. 

„Aoleu, pot să învăț eu scena asta, de atâtea pagini?”

Click!: Cum e să mânuiți pistolul? Mă întrebam, oare, înainte de a juca în Clanul, câte pistoale ați mai mânuit?

George Mihăiță: Am mai mânuit în filme pistoale, dar, mai ales, am văzut multe filme cum se ține un pistol, cum tragi cu el, cum îl armezi și așa mai departe.

Click!: Am observat felul de a vorbi al lui Bebe Măcelaru, care este alambicat și pitoresc.

George Mihăiță: Așa este. Mă uit, câteodată, și zic: Aoleu, pot să învăț eu scena asta, de atâtea pagini?, fiind scrisă extraordinar. Dar mult e până prind topica respectivă. E foarte greu, că dacă ar fi replicile cum vorbim, acum, ne-ar fi mult mai ușor. Și, de aia, de enorm de multe ori, stau câte 8-10 ore pe zi, pentru că învăț scene, în avans. Nu învăț o scenă pentru a doua zi. Nici n-aș putea. Dar dacă nu se sedimentează scena respectivă, degeaba. Ea, ca să ajungă cum o vedeți, în film, în serial, cam așa, două săptămâni îmi iau câteva scene, ca să pot să îi dau naturalețea personajului și firescul personajului.

Bebe Măcelaru George Mihaita Clanul Foto Pro TV jpg

Click!: Spunea Anghel Damian că vă ia și trei săptămâni să învățați o scenă.

George Mihăiță: Uneori, pot să învăț o scenă în zece zile. De aceea, eu învăț, în avans. De exemplu, eu știu, acum, următoarele mele opt zile de filmare. Le am gata. Și mă gândesc la următoarele. Pentru că dacă eu am, să zic, liber, o săptămână, atunci, mai învăț o scenă pe care o am peste o lună.

„Dacă am învățat eu 20 de episoade până acum, pot să le învăț și pe astea”

Click!: Vă surprinde și pe dumneavoastră când primiți scenariul?

George Mihăiță: Mă surprinde, cum e la noi, în teatru, citire la prima vedere a unui text, care e la examenul de absolvire, la facultate. Citesc, prima oară, și spun: Nu, n-am cum să învăț, e mult, e greu. Și, atunci, am zis: Dacă am învățat eu 20 de episoade până acum, pot să le învăț și pe astea. Și spaima e când vezi că, în afară de zilele pe care tu le-ai pregătit, mai ai încă zece zile, după aia. La stadiul în care ești, acum, crezi că nu le poți face. Trecând zilele, și repetând, și repetând, se așază lucrurile.

Click!: La teatru și la evenimente, uite, acum, nu e niciunul dintre băieții dumneavoastră, aici. Dar, de fiecare dată, era prezent câte un băiat. Cel mare, Tudor Mihăiţă, practică jiu jitsu brazilian, dar ceilalți doi? Nu s-au gândit să facă actorie? Nu le place?

George Mihăiță: Le place, dar, probabil, s-au gândit că e greu. Văzând cât muncesc!... „Ce faci, tati?. Domnule, dar în fiecare zi mă sună: Ce faci, tati?/Citesc. După-amiază: Ce faci, tati?/Citesc. Seara: Ce faci, tati?/Citesc. Viața mea, acum, e cititul. Citesc, citesc. Dacă n-am învățat când eram mic, așa-mi trebuie!

George Mihăiță cu fiul jpg

Click!: Mai aveți timp pentru dumneavoastră?

George Mihăiță: Puțin. Timp pentru mine: faptul că citesc și învăț. Ăsta e timpul meu. Bucuria mare este când lași ceva în urma ta. Ăsta e timp pentru mine: să învăț.

Click!: Dar dumneavoastră sunteți printre oamenii care au lăsat ceva, până la urmă...

George Mihăiță: Tocmai. Și, atunci, de aceea trebuie multă, multă muncă.

Click!: Din câte știu, și soția este actriță, nu?

George Mihăiță: Da, Delia Seceleanu.

Click!: Și jucați împreună?

George Mihăiță: Acum, nu mai joc. Am jucat, până de curând, în Revizorul. Am jucat și într-o altă piesă, Clinica. Dar, acum, nu mai am decât două piese, la Teatrul de Comedie: Fierarii și Desculț în parc, cu Bendeac.

george mihaita jpeg

Click!: Ce mai face Bendeac?

George Mihăiță: Face foarte bine și e foarte bun pe teatru. Și regizează, și joacă.

George Mihăiță: Poate îl vedem și în Clanul!

Click!: În Clanul nu-l vom vedea pe Mihai Bendeac, pentru că lui îi place să aibă construcțiile lui. Să și le creeze el. Și nu e genul de actor, a început un serial și să intre și el. El va intra, într-un serial, pe care sunt convins că și-l va scrie, îl va juca, și m-aș bucura să fiu alături de el.

Click!: Apropo de soție și de copii, aveți propriul clan, care e foarte mare. Aveți un nepot, la Știri.

George Mihăiță: A lucrat în televiziune și iubita lui e prezentatoare la Pro TV.

„Am avut o scenă foarte grea în care țipam la ai mei”

Click!: Mai aveți timp de o vacanță?

George Mihăiță: În plin sezon, prefer să învăț câteva scene, într-o săptămână, să fiu foarte bun când ajung pe platou.

Click!: Care a fost cea mai grea scenă pe care ați filmat-o în primul sezon?

George Mihăiță: Am avut o scenă foarte grea în care țipam la ai mei. Țipam la membrii clanului. Și am repetat de atâtea ori, încât eram aproape de leșin.

Click!: Spuneați că vă oprește lumea pe stradă să vă transmită mesaje, referitor la "Clanul".

George Mihăiță: Da, mi-a zis un domn: Domnule, dumneata, la cimitir, o să pleci Tătuțu. Sau o doamnă mi-a zis: Dumneavoastră, pentru noi, în rolul ăsta, sunteți imigrant. Vorbiți altă limbă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
actorii jpg
zendaya covorul rosu getty (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net