Cutremure în Edinburgh. Taylor Swift și fanii ei au demonstrat că muzica poate literalmente să facă pământul să se miște

Ultima actualizare:

Fanii scoţieni ai vedetei pop Taylor Swift au provocat seisme de mică intensitate în timpul concertelor susţinute de cântăreaţa americană pe stadionul Murrayfield din Edinburgh, weekendul trecut. Agenţia britanică de monitorizare a seismelor (British Geological Survey - BGS) a raportat joi că activitatea seismică a fost înregistrată datorită dansurilor intense ale spectatorilor și puterii impresionante a sistemului de sunet al stadionului.

Taylor Swift. Foto: Getty.
Taylor Swift. Foto: Getty.

Cutremure cauzate de fani

Două staţii de monitorizare din apropierea oraşului scoţian au detectat activitate seismică în serile de vineri, sâmbătă şi duminică, pe o distanţă de până la şase kilometri în jurul stadionului. Aproximativ 200.000 de fani au participat la aceste spectacole, care au avut o durată de aproximativ trei ore fiecare. Aceasta a fost prima serie de concerte pe care Taylor Swift le-a susținut în Regatul Unit, înainte de spectacolele programate la Londra, Cardiff şi Liverpool.

La apogeul concertelor, spectatorii au generat "o putere de 80 kW, echivalând cu cea dezvoltată de aproximativ 6.000 de baterii de automobil", conform BGS. Callum Harrison, seismolog în cadrul BGS, a subliniat că "reputaţia Scoţiei, al cărei public este unul dintre cele mai entuziaste, a rămas în mod clar intactă!".

Succesul turneului „The Eras Tour”

Aceste seisme "induse", care nu au o origine naturală, au fost detectate de instrumente ştiinţifice sensibile, concepute pentru a identifica cea mai infimă activitate seismică. Cu toate acestea, este puţin probabil ca vibraţiile generate de concerte să fi fost resimţite de altcineva decât de cei aflați în proximitatea imediată a stadionului. Cea mai intensă activitate seismică a fost înregistrată vineri seară, în timpul primului concert susţinut de Taylor Swift în Scoţia, în cadrul celui de-al şaselea turneu mondial al său.

Turneul „The Eras Tour”, început în martie 2023 în Statele Unite, a devenit la sfârşitul anului trecut primul turneu din istorie care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari din vânzările de bilete. Această sumă ar trebui să se dubleze, cel puţin, până la finalul turneului mondial al vedetei americane, care se va încheia în Canada în luna decembrie.

Pe lângă succesul în vânzările de bilete, turneul lui Taylor Swift ar trebui să genereze aproape 1 miliard de lire sterline pentru economia britanică şi să atragă aproape 1,2 milioane de spectatori, conform unui raport al băncii Barclays din luna mai.

Taylor Swift și fanii ei din Edinburgh au demonstrat că muzica poate literalmente să facă pământul să se miște, oferind un spectacol memorabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Jackson si Jennifer Batten FOTO Getty Images (2) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
adriana murariu si andreea esca jpg
image png
Kate Middleton Foto Profimedia (2) jpg
image png
image png
andreea mantea 2 jpg
carmen tanase al pacino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net