Deborah James și-a luat adio de la fani. Vedeta BBC, mesaj pentru oameni

Deborah James, una dintre prezentatoarele BBC, a anunțat că a fost externată din spital și primește ultimele îngrijiri paliative la domiciliu. 

image
Deborah James a fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal

Deborah James , Un ultim „rămas bun”

În vârstă de doar 40 de ani, Deborah James, autoare, activistă și realizatoare a unui podcast la postul BBC, a împărtășit fanilor cea mai dură veste din viața ei. 

Diagnosticată încă din 2016 cu cancer intestinal în stadiul IV, aceasta a aflat de la medici că a venit momentul să se pregătească pentru ultimul „rămas bun” adresat familiei și prietenilor. 

Din cauză că bola de care suferă Deborah nu are încă un leac, medicii au anunțat-o că nu mai e nimic de făcut în cazul ei. Astfel, ea a decis să fie mutată la domiciliu, unde primește îngrijire paliativă (N.R. - formă de îngrijire ce vizează ameliorarea durerii în cazul pacienților cu boli terminale) și își petrece ultimele momente din viață alături de rude și câțiva apropiați.

„Mesajul pe care nu mi-am dorit niciodată să-l scriu...”

Într-o postare sfâșietoare publicată pe Twitter și Instagram, Deborah a scris că a venit momentul să publice mesajul pe care nu și-a dorit niciodată să-l scrie. Ea a continuat arătând că medicii au încercat totul pentru a-i pelungi viața. Dar timpul ei se apropie de sfârșit:

„Mesajul pe care nu am vrut să-l scriu niciodată. Am încercat totul, dar corpul meu pur și simplu nu mai răspunde. Îngrijirea mea activă s-a oprit și acum m-am întors acasă, cu familia mea incredibilă în jurul meu și cu grija tuturor pentru a se asigura că ultimele clipe de viață nu vor fi dureroase”, a scris vedeta britanică.

Deborah James : La adio tu!

Deborah James a continuat mesajul care a îndurerat inimele sutelor de mii de fani: 

„Nimeni nu știe cât timp mai am, dar nu pot să mai merg, dorm în majoritatea zilelor și majoritatea lucrurilor pe care le-am luat de la sine sunt acum vise apuse. Știu că nu am lăsat nici o piatră neîntorsă. Dar chiar și cu toate medicamentele inovatoare pentru cancer din lume sau cu o nouă descoperire magică, corpul meu pur și simplu nu mai poate continua”, a scris Deborah James, pe Instagram.

Deboraj James jpg
Deborah James se luptă de 6 ani cu boala (Foto: Instagram)

Deborah a vorbit despre acțiunile pe care le-a întreprins pentru a-i motiva pe oamenii care se confruntă cu boala necruțătoare și a relatat despre lupta cu diagnosticul și despre efectele neplăcute ale tratamentelor la care a fost supusă de-a lungul timpului.

În ultmii ani, ea s-a implicat activ în strângerea de fonduri pentru organizațiile caritabile ce susțin cercetarea în domeniul oncologic și suportul pacienților bolnavi:

„Este sfâșietor să trec prin asta, dar sunt înconjurată de atât de multă iubire încât, dacă mă poate ajuta cu ceva, sper că o va face Bowelbabe Fund”, a mai scris Deboraj James.

Fundația este una dintre organizațiile caritabile la care oamenii au donat peste 1.5 milioane de lire în onoarea ei, bani ce vor fi folosiți pentru a susține cercetarea în direcția descoperirii unui leac împotriva cancerului.

„În acest moment, pentru mine, tot ce mai pot să fac este să iau fiecare zi ca atare, pas cu pas, și să fiu recunoscătoare pentru un alt răsărit. Întreaga mea familie este în jurul meu și vom trece împreună prin asta (...).Sunteți cu toții incredibili, vă mulțumesc că ați jucat un rol în călătoria mea. Fara regrete. Bucură-te de viață xDeborah”, și-a încheiat ea ultima postare adresată fanilor. 

Val de reacții

Postarea vedetei BBC a stârnit un val de reacții. Fanii i-au mulțumit scriitoarei pentru munca ei și pentru faptul că, prin lupta pe care a dus-o, a devenit un model de demnitate în suferință. 

Printre comentariile de la postarea ei se numără încurajări primite de la numeroase vedete internaționale. 

„Îți mulțumesc pentru că m-ai inspirat atât de mult și că m-ai învățat atât de multe. Ești minunată și nu te voi uita!”, a scris unul dintre admiratori. 

„Ai schimbat atât de multe vieți de oameni, ai răspândit atât de multă bucurie și bunătate. Vei avea un impact de durată”, i-a replicat și celebra autoare Katie Piper.

„Îți mulțumesc că ne-ai arătat tuturor cum să trăim viața. Pentru că ne-ai educat pe toți în modul în care doar o puteai face. Ești o mamă atât de frumoasă și copiii tăi vor avea acea putere și lumină cu care ai strălucit, de care ne vom aminti pentru totdeauna. Îmi va fi dor de tot ce ești.😔❤️”,

„Oh, Debs. Mi se rupe inima pentru tine și familia ta. Mi-aș dori să mai pot face sau spune ceva, dar te rog să știi că ai fost și vei continua să fii cea mai inspiratoare persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Îți trimitem fiecare fibră de dragoste.”, au fost doar câteva dintre zecile de mii de comentarii la postarea vedetei BBC, Deborah James

Citește și: Vladimir Putin, operat de cancer. Cine îi va lua locul la cârma Moscovei

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
4 theo rose jpeg
jon snow si daenerys foto instagram
tyson mike gettyimages 1096316320 jpeg
mirela vaida copii4 png
Andreea Banica (foto Facebook) jpg