Doliu în lumea modei: A murit Roberto Cavalli! Avea 83 de ani

Creatorul de modă italian cunoscut pentru imprimeurile leopard, Roberto Cavalli, s-a stins din viață vineri, 12 aprilie, la domiciliul său din Florența, după lupta cu o lungă boală. Designerul avea 83 de ani și devenise tată pentru a șasea oară anul trecut.

Creatorul italian Roberto Cavalli a murit la 83 de ani / foto: GettyImages
Creatorul italian Roberto Cavalli a murit la 83 de ani / foto: GettyImages

Doliu uriaș în lumea modei. Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian, a murit la vârsta de 83 de ani. El s-a stins din viață la Florența, după o luptă cu o boală îndelungată. Designerul era bolnav de ceva vreme, iar în ultimele zile starea lui se înrăutățise. Cavalli lasă în urmă șase copii. Cel mai mic copil s-a născut în anul 2023. Alături de el s-a aflat în ultimele ore partenera sa, Sandra.

Roberto Cavalli s-a născut la 15 noiembrie 1940. A fost întotdeauna atașat de Florența, oraș în care s-a mutat cu mama sa când era încă copil după pierderea tatălui, răpit și împușcat pe 4 iulie 1944 de germani. A studiat la Institutul de Artă din Florența.

Designerul italian și-a lansat pentru prima dată produsele în 1970 și a dezvoltat un proces inovator de imprimare pe piele și denim, construind o afacere globală de modă și stil de viață cu modelele sale îndrăznețe, blugii învechiți cu bijuterii și rochiile sexy. Prima sa colecție a dezvăluit-o la Salon du Prêt-à-Porter din Paris, care a avut loc la Porte de Versailles și a deschis primul său mic magazin numit Limbo în Saint Tropez în 1972. Creaţiile lui Roberto Cavalli sunt vândute în peste 50 de ţări şi includ lenjerie intimă, pantofi, ceasuri şi parfumuri. Marea lui muză a fost considerată Naomi Campbell. Brandul Roberto Cavalli a fost vândut în 2015.

Regele stilului animal print

S-a căsătorit cu prima sa iubită, Silvanella Giannoni, în 1964, cu ea i-a avut pe Tommaso și Cristiana. După ce a divorțat de Silvanella, și-a cunoscut a doua soție, Eva Duranteer, în 1977, la un concurs Miss Univers. S-au căsătorit în 1980 și au avut 3 copii, Robert, Rachele și Daniele. Din 2014, creatorul de modă avea o relație cu modelul suedez Sandra Nilsson, care îl făcuse tată pentru a șasea oară anul trecut. În semn de omagiu adus tatălui său, Roberto Cavalli l-a numit Giorgio.

Roberto Cavalli a devenit rapid faimos în întreaga lume mai ales datorită imprimeurilor cu animale. New York Times l-a și intitulat „regele stilului animal print”.

„Nu-mi imaginez un creator de modă care poate avea o viziune în fashion atât de opusă viziunii mele cum este Roberto Cavalli. Și totuși, respectul meu pentru el este enorm: Roberto a fost un artist adevărat, nebun și minunat în modul în care a utilizat imprimeurile, capabil să transforme o fantezie în haine seducătoare”, transmite Armani, într-o postare pe platforma X (fostul Twitter).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
emily ratajkowski metgala2024 profimedia jpg
image png
jeannieb smaller jpg
image png
banner anca pandrea 2 png
cub oana și viorel lis png
banner gabriela cristea png
cub anamaria prodan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net