Motivul pentru care blugii au un buzunar mic în față. Puțină lume știe care este adevăratul său rol

Blugii sunt o piesă de îmbrăcăminte iconică, adoptată de milioane de oameni în întreaga lume. Cu toate acestea, puțini știu de ce blugii au un mic buzunar în față și care este adevăratul său rol.

Blugi. Foto: Pixabey.
Blugi. Foto: Pixabey.

Cine a creat blugii?

Această întrebare a stârnit curiozitatea multor persoane, având în vedere popularitatea blugilor și apariția lor acum mai bine de un secol. Jacob Davis și Levi Strauss au fost cei care au creat această piesă de îmbrăcăminte pe 20 mai 1873, iar de atunci, blugii au rămas la fel de apreciați.

De ce au toți blugii un mic buzunar în față?

Compania Levi Strauss & Co. oferă o poveste interesantă privind originea acestui element distinctiv al blugilor. Se pare că ideea adăugării unui buzunar mic aparține chiar creatorului acestei piese vestimentare.

Acest buzunar mic a fost conceput pentru a rezolva o problemă specifică a cowboy-ilor din secolul al XIX-lea. La acea vreme, ceasurile de buzunar erau extrem de populare, fiind purtate de bărbați cu lanțuri scurte atașate de vestele lor, un alt articol la modă în acea perioadă.

Levi Strauss a dorit să ofere o soluție practică pentru protejarea acestor ceasuri mici și valoroase. Astfel, a introdus un buzunar mic separat, dedicat exclusiv acestor ceasuri. În prezent, pe site-ul brandului, aceste buzunare mici sunt chiar denumite "buzunare pentru ceasuri".

Element iconic al acestui articol vestimentar

Deși ceasurile de buzunar au pierdut popularitatea în timp, iar blugii au evoluat, buzunarul mic a rămas, devenind un element iconic al acestui articol vestimentar. În prezent, nu mai există o funcție specifică pentru buzunarul mic de la blugi, dar oamenii obișnuiesc să-l utilizeze pentru a ține mărunțișuri, cum ar fi bani sau alte obiecte de dimensiuni mici.

Astfel, misterul acestui buzunar mic de la blugi, inițial creat pentru a servi unei nevoi practice specifice cowboy-ilor, a supraviețuit timpului, adăugând un element de caracter și stil blugilor pe care îi purtăm cu atâta drag.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net