Doliu în lumea muzicii! Legendara cântăreață franceză Françoise Hardy a murit la 80 de ani. Suferea de o boală nemiloasă din 2004

Françoise Hardy, una dintre cele mai de succes vedete pop din Franța, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. Cântăreața suferea de mulți ani de cancer limfatic. Decesul artistei a fost anunțat de fiul ei, muzicianul Thomas Dutronc, marți, 11 iunie.

Françoise Hardy s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani / foto: colaj captură video
Françoise Hardy s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani / foto: colaj captură video

Doliu în lumea muzicii! Françoise Hardy, o vedetă a cântecului francez de renume internaţional, a murit la vârsta de 80 de ani. Fiul cântăreței, Thomas Dutronc, a anunțat decesul artistei pe reţelele de socializare. Ea s-a stins din viață marți, în jurul orei 22:30, la Spitalul American din Neuilly, unde fusese internată cu patru zile mai devreme. Françoise Hardy se lupta încă din 2004 cu o boală nemiloasă, cancerul. În 2023, mărturisea pentru Paris Match că îşi dorea „să plece repede şi fără prea multe greutăţi, cum ar fi aceea de a nu mai putea respira”.

Hardy s-a născut în mijlocul unui raid aerian în Parisul ocupat de naziști, în 1944, și a fost crescută în oraș, în mare parte de mama sa. În 1962, a cunoscut succesul cu melodia „Tous les garçons et les filles”, cu peste două milioane de exemplare vândute, pe care l-a scris şi compus, o performanţă rară la acea vreme.

Françoise Hardy a murit la vârsta de 80 de ani

Françoise Hardy a fost clasată pe locul 162 în clasamentul celor mai bune 200 de cântăreţe din toate timpurile, realizat de revista americană Rolling Stone în 2023, ea fiind singura reprezentantă din Franţa. Cariera ei s-a întins pe mai bine de cinci decenii, timp în care a lansat aproape 30 de albume.

De asemenea, stilul cântăreței i-a captivat pe creatorii de modă, devenind un model pentru Yves Saint Laurent și Paco Rabanne, care a creat pentru ea o minivestire din plăci de aur. Françoise Hardy a fost căsătorită o singură dată, cu cântărețul Jacques Dutronc, cu care l-a avut pe fiul ei Thomas. S-au despărțit la sfârșitul anilor 1980, potrivit publicației BBC.

Françoise Hardy a fost considerată ambasadoarea eleganţei pop franceze şi internaţionale, un „ideal feminin” pentru Mick Jagger, o figură marcantă a lumii muzicale franceze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gabriela cristea si tavi clonda colaj facebook jpg
 Karmen Simionescu, fiica cea mare a lui Adrian Minune, traversează o perioadă nu tocmai ușoară
anca turcasiu fb jpg
nunta Monica Birladeanu si Valeriu Gheorghita Foto   Facebook jpg
BeFunky collage (42) jpg
adela popescu si radu valcan instagram jpg
banner Dan Negru
mihai si elwira petre
image
actualitate.net
image
actualitate.net