Actrița de talie mondială, care a jucat în filmul românesc Baltagul, a murit

Ultima actualizare:

Actrița Magarita Lozano, care a jucat în filmele unor celebri regizori ai cinematografiei mondiale, s-a stins din viață. 

image

Actrița de origine spaniolă Margarita Lozano s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Aceasta a devenit cunoscută pentru colaborările cu mari nume din cinematografie, cum ar fi Pier Paolo Passolini și Luis Bunuel.  

Primarul din Lorca, orașul unde artista a copilărit, a transmis un mesaj emoționant despre moartea actriței și a declarat trei zile de doliu.  

Primăria din Lorca a decretat trei zile de doliu, după dispariţia actriţei şi fiicei adoptive a oraşului, Margarita Lozano”, au anunţat, pe Twitter, autorităţile.

Arhitectul spaniol, Simon Angel Ros, un apropiat al marii artiste, și-a exprimat tristețea față de trecerea în neființă a actriței. Acesta a declarat pentru presa locală că ”Inima i-a slăbit încet, nu a suferit”.

Lozano este recunoscută pentru colaborarea sa cu Luis Bunuel pentru filmul Viridiana, peliculă care a câștigat premiul Palm d’Or la festivalul de film de la Cannes din 1961.  

Margarita Lozano a jucat în filmul lui Sergio Leone, “Pentru un pumn de dolari”, alături de Clint Eastwood, dar și cu Pier Paolo Pasolini pentru producția “Porcherie” (1964).  

Margarita Lozano a colaborat și cu regizorul român Mircea Mureșan, pentru filmul Baltagul din1969, unde a interpretat rolul nemuritor al Vitoriei Lipan. 

Margarita Lozano s-a născut la data de 14 februarie 1931, în Tetuan care la acea vreme era sub protectorat spaniol. Artisa studiat la început mod, apoi s-a orientat către actorie. În ciuda succesului pe care l-a înregistrat, aceasta s-a retras din lumea cinematografiei pentru a se dedica vieții de familie.  

O altă legendă a cinematografiei europene a murit în urmă cu câteva zile

în urmă cu o săptămână o altă legendă a cinematografiei europene s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani, este vorba de actrița Monica Vitti.

Aceasta este cunoscută ca una dintre cele mai valoroase artiste din lumea filmului italian, iar cea mai de succes colaborare a sa este cea cu regizorul Michelangelo Antonioni pentru filmele "Noaptea" sau "Eclipsa".

Monica Vitti este considerată de mulți critici de film ca o creatoare a unui stil unic de actorie, care se identifică prin autenticitate și realism. 

 Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
delia matache jpg
smiley instagram jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg
Buhnici Captura Youtube PNG
raul tisa instagram jpg
gabriela cristea tavi clonda webp