O legendară actriță, supranumită "regina cinematografiei", s-a stins din viață

Ultima actualizare:

Celebra actriță, Monica Vitti, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Ea este recunoscută pentru rolul interpretat alături de Alain Delon, într-o faimoasă serie de filme a anilor '60.

image

Actrița Monica Vitti a încetat din viața la venerabila vârstă de 90 de ani, după o existență închinată trup și suflet, cinematografiei. În ciuda faimei, puțini știu că Monica Vitti s-a luptat în ultimii cu o boală necruțătoare, maladia Alzheimer. 

Monica Vitti s-a făcut pentru prima dată remarcată în anii '60, când a fost distribuită în rolul principal din seria de filme a renumitului regizor Michelangelo Antonioni. Publicul și criticii de film de la vremea aceea au fost de-a dreptul captivați de magnetismul actiței italience și au numit-o "regina cinematografiei". 

Frumoasa artistă era renumită pentru înfățișarea cu totul specială, care contrasta cu marile dive de la Hollywood. Ea și-a demonstrat talentul actoricesc alături de mari coloși ai filmului, precum Alain Delon în pelicul "Eclipsa" din 1962, sau alături de Marcello Mastroiani în producația "La Notte" din 1961, ambele filme în regia marelui cineast Michelangelo Antonioni. 

Talentul Monicăi Vitti a fost recunoscut prin numeroase premii de prestigiu, printre care se află Premiul David di Donatello pentru cea mai bună actriță și premiul Leul de Aur pentru întreaga carieră, pe care l-a primit în 1995. 

Ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, a transmis un mesaj în care o omagiază pe una dintre cele mai mari actrițe ale cinematografiei din Italia. 

''Adio, Monica Vitti, adio reginei cinematografiei italiene. Am pierdut o mare artistă, am pierdut un mare om al Italiei", a declarat oficialul.

Monica Vitti, un destin scris în "cetatea filmului european"

Actrița Monica Vitti s-a născut la Roma, la 3 noiembrie 1931 și a absolvit Academia Națională de Artă Dramatică. Debutul pe marile ecrane l-a avut în anul 1955 cu filmul "Râdeți, râdeți, râdeți", în regia lui Eduard Anton. În anii '60, Vitti a avut parte de întâlnirea care i-a marcat cariera și viața, prima colaborare cu regizorul Michelangelo Antonioni. 

Antonioni a manifestat o adevărată fascinație pentru Vitti, misterioasa actriță blondă și a distribuit-o în filmele care aveau să-i aducă faima și recunoașterea "Aventura", "Eclipsa", "Noaptea" și "Deșertul Roșu". 

Urmăriți știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net