Donația lui Di Caprio pentru Ucraina e o farsă? Organizația îl dă pe brazdă pe actor!

Ultima actualizare:

Vestea că Leonardo DiCaprio a donat 10 milioane de dolari pentru Ucraina a devenit virală în ultima săptămână, însă potrivit organizației care gestionează fondurile, această informație este una falsă. 

24 peglob leonardo di caprio foto tifetz banda sus spl821196 005 jpeg

În ciuda faptului că donația lui Leonardo DiCaprio în valoare de 10 milioane de dolari a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare, Fondul Internațional Visegrad, care se ocupă de gestionarea donațiilor, a spus că nu are nicio înregistrare a vreunei donații din partea actorului.

Nu știm și nici nu avem informații despre donarea de către Leonardo DiCaprio a 10 milioane de dolari Ucrainei. Fondul Internațional Visegrad nu a anunțat această informație”, a declarat Lucia Becová, purtătorul de cuvânt al organizației, pentru Insider.

La scurt timp după ce publicația Insider i-a contactat pe reprezentanții lui DiCaprio pentru comentarii miercuri după-amiază, a fost raportat că actorul a donat într-adevăr pentru o serie de cauze caritabile care implică Ucraina, însă suma nu se ridică la 10 milioane de dolari, iar sumele donate nu s-au îndreptat către Fondul Internațional Visegrad, care gestionează la nivel global, situația războiului din Ucraina. 

Totuși, o sursă apropiată lui DiCaprio a declarat pentru Insider că actorul a făcut mai multe donații către organizații umanitare legate de Ucraina, însă cifra de 10 milioane de dolari nu este exactă, susține sursa.

  Nu este clar la acest moment când a făcut Leonardo Di Caprio, donațiile, iar sursa nu a precizat câți bani a donat actorul, notează The Insider.   

Pe pagina oficială de Facebook a organizației Fondului Internațional Visegrad, instituția a clarificat situația cu privire la donația de 10 milioane de dolari. 

  „În ziua de azi, știrile false sunt prezente sub orice formă. De exemplu, unele instituții de presă au informat astăzi că Fondul Internațional Visegrad a anunțat o donație de 10 milioane USD de la un actor american celebru pentru a ajuta Ucraina. Vă rugăm să fiți la curent cu sursele dvs., să urmăriți jurnaliştii și mass-media credibile și să nu răspândiți știri false. "  

Informația eronată a fost preluată de la un post de știri din Polonia

Multe dintre instituțiile de știri care au raportat donația lui DiCaprio au citat aceeași sursă unică, un site de știri numit Polish News, care trimitea la un articol de la postul de televiziune polonez TVN24.

The Independent, de exemplu, a publicat miercuri un articol care susținea că DiCaprio a donat 7,6 milioane de lire sterline, peste 10 milioane de dolari USD, pentru Ucraina către Fondul Vișegrad, susținând că actorul în vârstă de 47 de ani a făcut acest lucru pentru că avea o „ legătura personală” cu țara deoarece bunica lui era originară de acolo.

Sursa apropiată actorului a spus că DiCaprio nu are legături familiale cu Ucraina.

Fondul Visegrad, conform site-ului său web, este „o organizație internațională donatoare” înființată de Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia pentru promovarea cooperării regionale în regiunea Visegra, care include cele patru națiuni.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
ioana tiriac fiica ion tiriac webp
Banner Jean Paler Gheorghe Turda
banner irina columbeanu png
banner andreea raicu png
banner lupu rednic png
Marian Ralea Teatrul Metropolis jpeg
Dan Spataru jpg
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net