Gafă monumentală! Jill Biden s-a sărutat pe gură cu soțul vicepreședintei SUA

Prima Doamnă Jill Biden (71 de ani) a făcut o gafă monumentală, marți seară, înaintea discursului privind starea națiunii al președintelui american Joe Biden (80 de ani). Soția liderului de la Casă albă și-a făcut apariția în sala Capitoliului în aplauzele audienței și s-a îndreptat către locul care îi fusese rezervat - lângă soțul vicepreședintei Kamala Harris (58 de ani), Douglas Emhoff (58 de ani).

Prima Doamnă l-a sărutat pe gură cu soțul vicepreședintei (foto: captură video)
Prima Doamnă l-a sărutat pe gură cu soțul vicepreședintei (foto: captură video)

Citește și: Jill Biden, mesaj superb după vizita din România. Ce i-a transmis lui Carmen Iohannis 

Apoi, s-a dus să îl îmbrățișeze pe Douglas însă, din greșeală, l-a sărutat pe gură în văzul tuturor. Scena a fost surprinsă de transmisia în direct a evenimentului și a devenit imediat virală pe rețelele sociale și în presă. Potrivit tabloidului american New York Post, cei din jur nu au reacționat la gestul soției lui Joe Biden, continuând să aplaude. 

Jill Biden și Douglas Emhoff au fost în centrul atenției (foto: GettyImages)
Jill Biden și Douglas Emhoff au fost în centrul atenției (foto: GettyImages)

Nici soțul Primei Doamne nu a dus-o mai bine

Republicanii l-au huiduit în mod repetat pe președintele Joe Biden în timpul discursului său. În câteva momente de-a lungul discursului, republicanii au strigat la Biden, protestând abordarea acestuia față de o gamă largă de probleme, cum ar fi imigrația, securitatea socială și cheltuielile Medicare și plafonul datoriilor.

Iată și: Casa Albă, împodobită deja de Crăciun! Jill Biden s-a ocupat de decorațiuni 

„Acestea sunt fapte, verificați. Cum a răspuns Congresul la toate aceste datorii? A făcut ceea ce trebuia, a ridicat plafonul datoriilor de trei ori fără condiții prealabile sau criză” , a spus Biden, conform publicației CNN. Democrații au aplaudat, în timp ce republicanii au rămas tăcuți. Dar când președintele i-a acuzat pe unii republicani că vor să taie Securitatea Socială și Medicare, protestele au izbucnit din nou în sală.

„Înțeleg că unii dintre prietenii mei republicani vor să ia ostatică economia, dacă nu sunt de acord cu planurile lor. Toți cei de acasă ar trebui să știți ce au de gând. În loc să îi facă pe cei bogați să-și plătească echitabil dările, unii republicani vor ca Medicare și Asigurările Sociale să dispară. Nu spun că este vorba de o majoritate”, a insistat Biden, confruntat cu un cor de huiduieli în creștere.

Casa Albă i-a acuzat în repetate rânduri pe republicani că vor să facă taie cheltuielile la Securitate Socială și Medicare, dar președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, a respins în mod explicit ideea că reducerile sau modificările programelor respective ar fi negociate cu Casa Albă, în schimbul unei creșteri a plafonului de îndatorare pentru guvernul federal.

Vezi și: Gafă monumentală! Joe Biden a confundat războaiele, dar și moartea fiului său / VIDEO 

Deși Biden a precizat că s-a referit doar la „unii republicani” care ar dori sfârșitul programelor de asigurări sociale și de sănătate, reacția taberei republicane a fost promptă și foarte vocală. De pe băncile acestui partid, reprezentanta republicană a Georgiei, Marjorie Taylor Greene, a țipat „Mincinosule!” în mod repetat la Biden pe tot parcursul discursului.

Huiduielile din partea partidului politic advers în timpul discursurilor prezidențiale din sală au devenit mai răspândite în ultimii ani, potrivit CNN.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
cub sensy png
Kate Middleton profimedia 0762516993 jpg
banner Ilinca Obădescu gif
banner miron cozma png
banner ionut petrescu png
banner cristi borcea png