„L-am adorat! Încercam să-i atrag constant atenția!" Teribila poveste a unei actrițe celebre care a avut o relație amoroasă cu tatăl ei ani la rând

O actriță americană a vorbit deschis despre experiența sa de viol suferită la vârsta de 18 ani din partea propriului său tată, muzicianul John Phillips, și despre relația lor complicată care a persistat de-a lungul anilor.

Relația dintre Mackenzie Phillips și tatăl ei a durat aproximativ 10 ani / foto: captura youtube
Relația dintre Mackenzie Phillips și tatăl ei a durat aproximativ 10 ani / foto: captura youtube

Mackenzie Phillips (64 de ani), cunoscută mai ales pentru rolurile sale din "American Graffiti", "One Day at a Time" și seria Disney "So Weird", este una dintre fiicele lui John Phillips, liderul trupei "The Mamas and the Papas", celebră pentru hitul din anii '60, "California Dreamin'".

„Eram foarte atașată de tatăl meu. Îl așteptam mereu să revină", a mărturisit ea. John Phillips a avut un fiu, Jeffrey Phillips, în 1957, și o fiică, Mackenzie Phillips, în 1959, cu prima sa soție, Susan Adams.

Mackenzie a jucat rolul rebelei Julie Romano în „One Day at a Time”

Căsătoria lor a durat din 1957 până în 1962, după care artistul s-a căsătorit imediat cu Michelle, cu care a avut o fiică, Chynna Phillips. În 1971, John a avut încă un fiu, Tamerlane Phillips, cu actrița și modelul Geneviève Waïte, cu care s-a căsătorit în 1972, iar apoi a venit pe lume fiica lor, Bijou Phillips, în 1980.

Cinci ani mai târziu, cei doi au divorțat. John s-a căsătorit cu Farnaz Arasteh în 1995 și au rămas împreună până la moartea lui în 2001.

Mackenzie a jucat rolul rebelei Julie Romano în "One Day at a Time" în 1975, când avea doar 16 ani. A fost arestată în 1977 pentru comportament inadecvat, fiind sub influența drogurilor și a alcoolului, dar a rămas în emisiune până în 1980, când a fost concediată. Tatăl ei, John, a fost, de asemenea, acuzat de trafic de droguri, fiind arestat pentru achiziționarea de medicamente eliberate fără prescripție medicală, la sfârșitul lui 1980.

Când a ieșit adevărul la iveală

Relația dintre actriță și muzician a ieșit la iveală mulți ani mai târziu, când ea a dezvăluit totul în memoriile sale, "High on Arrival", în 2009. Mackenzie a citit public un fragment care conținea acuzația de viol împotriva tatălui ei în emisiunea lui Oprah Winfrey.

„Am adormit în acea noapte ca și cum aș fi fost într-o stare de amnezie. M-am culcat cu propriul meu tată. Nu-mi amintesc cum a început sau cum s-a terminat. A fost prima oară? S-a mai întâmplat asta înainte? Nu știam. Și încă nu știu. Tot ce pot spune este că a fost prima dată când am fost conștientă de asta”, a mărturisit ea, citată de presa internațională.

Mackenzie s-a trezit singură în dimineața următoare în camera ei de hotel și a început să-și reconstruiască fragmentele amintirilor care îi veneau greu în minte.

În mintea ei se desfășura în continuu un videoclip, spunea Mackenzie lui Oprah, și timp de 31 de ani își petrecuse încercând să evite să-l privească. Deși nu putea să spună dacă era prima dată când aceasta se întâmpla, știa cu siguranță că nu era singura oară.

„Simțeam o necesitate profundă viscerală de a atrage atenția lui”, a mărturisit Mackenzie. „Derulând repede totul... Ne aflăm în 1981, probabil, și suntem în mijlocul unui turneu. Încep să îmi revin după episoadele cu droguri, cu pantalonii în vine, iar tatăl meu dormea lângă mine”, a continuat ea.

„Încă o dată, îmi spuneam: «Nu te gândi, nu te uita, mergi mai departe!». Nu s-a întâmplat în fiecare zi, nu în fiecare săptămână. Dar cu siguranță s-a întâmplat de destule ori”, a continuat ea. Mackenzie a dezvăluit că a încercat să-l confrunte pe John.

„După prima experiență, m-am dus la tatăl meu și i-am spus că trebuie să discutăm despre modul în care m-a abuzat. Tatăl meu a spus: M-ai acuzat de abuz? Crezi că am făcut dragoste, nu? În acel moment, am simțit că sunt cu adevărat singură”, a povestit ea. În cartea sa, Mackenzie a descris întâlnirile ulterioare drept consensuale. „Îl iubeam pe tatăl meu”, a spus ea lui Oprah.

„Așteptam să se întoarcă, din nou și din nou. Încercam mereu să-i captez atenția și simțeam o necesitate profundă viscerală de a o face. Întreaga poveste era plină de heroină, cocaină, alcool, marijuana, barbiturice... Percepția lucrurilor, lumea reală, regulile sociale, toate deveneau distorsionate, alterate.” Câțiva ani mai târziu, în 2016, Mackenzie a recunoscut că a trăit o „teroare abjectă” în timpul interviului cu Oprah din 2009.

Actriței nu i-a fost atât de frică că Oprah nu o va crede, ci mai degrabă pentru că împărtășea "această informație incredibilă, care poate nici măcar nu era potrivită pentru public".

Geneviève Phillips: „Era incapabil să aibă o astfel de relație cu propriul său copil.”

A treia soție a lui John, Geneviève, care a fost căsătorită cu John când Mackenzie a susținut că a avut loc abuzul, a declarat: „John era un om bun care avea patima alcoolului și dependența de droguri. Era incapabil, indiferent cât de beat sau drogat ar fi fost, să aibă o astfel de relație cu propriul său copil.”

Geneviève a murit în 2019. Fiica ei Bijou a spus că avea 13 ani când Mackenzie i-a spus că a avut „o relație consensuală” cu tatăl lor. „Istoria lui Mackenzie cu tatăl nostru este a ei. Dar și o poveste întunecată ce se întinde pe 30 de ani de abuz de droguri”, a declarat Bijou într-o declarație pentru Oprah.

„Sper să se împace cu asta și să-și găsească liniștea. Viața pe care am avut-o cu tatăl meu a fost foarte diferită. Era un exemplu. Era încurajator și iubitor. Omul care m-a crescut nu va fi niciodată capabil să facă astfel de lucruri. Și dacă ar fi fost adevărat, ar fi fost sfâșietor pentru mine să cred că familia mea m-ar lăsa singură cu el.”

În replică, Mackenzie i-a spus lui Oprah că nu și-a făcut griji pentru siguranța lui Bijou, deoarece, până atunci, tatăl lor „își schimbase felul de a fi atât de mult pe cât a putut” și ea nu credea că sora ei avea să se afla vreodată în vreun „pericol sexual”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
horoscop webp
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net