Întâlnire de Cartea Recordurilor: Cel mai înalt bărbat din lume și cea mai scundă femeie! Între ei e diferență de 1.8 metri

Ultima actualizare:

Luni, în California, a avut loc o întâlnire remarcabilă între Sultan Kosen, recunoscut ca fiind cel mai înalt om din lume, și Jyoti Amge, care este, în contrast, cea mai scundă persoană din lume.

Aceștia au decis să ia micul dejun împreună, după ce s-au întâlnit pentru prima dată acum 6 ani la o ședință foto în Egipt. Diferența lor de înălțime este uluitoare, Sultan Kosen, în vârstă de 41 de ani, deține recordul mondial Guinness pentru cel mai înalt bărbat în viață, cu înălțimea sa de 2,48 metri, în timp ce Jyoti Amge, în vârstă de 30 de ani, este cea mai scundă persoană în viață, măsurând doar 63 de centimetri.

Imaginile relevă diferența de înalțime colosală

Într-una dintre fotografii, diferența lor este evidentă, Jyoti fiind doar puțin mai înaltă decât pantoful lui Kosen.

Fotografiile au fost făcute publice de agenția de presă Anadolu din Turcia, dar nu se cunoaște cine a aranjat întâlnirea lor în SUA sau care a fost scopul acesteia.

Anadolu a menționat doar că cei doi au călătorit la Los Angeles, la invitația unui producător american, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, scrie The Independent. 

 Jyoti și Sultan s-au mai întâlnit o dată

Jyoti și Sultan s-au mai întâlnit o dată,  în 2018, în Egipt, unde au pozat lângă Marele Sfinx din Giza, care, la rândul său, deține un record mondial Guinness ca cea mai mare sculptură monolitică din lume. În plus față de înălțimea sa impresionantă, Sultan Kosen deține și recordul pentru cea mai mare mână din lume, rezultat al unei afecțiuni medicale numită gigantism pituitar.

Acest lucru i-a afectat viața într-un mod semnificativ, de la dificultăți în găsirea hainelor și încălțămintei potrivite până la limitări în ceea ce privește modelele de mașini în care să se încadreze.

Pe de altă parte, Jyoti Amge suferă de achondroplazie, o formă de nanism care a determinat înălțimea sa redusă.

Ea a deținut titlul de cea mai scundă femeie din lume încă din 2011 și a devenit cunoscută în 2014 pentru rolul său în American Horror Story, fiind cea mai scundă actriță din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net