Legendarul chitarist Jeff Beck a murit

Doliu în lumea muzicii! Starul rock britanic Jeff Beck, care a cântat cu trupa Yardbirds și a fondat Jeff Beck Group, a murit la vârsta de 78 de ani din cauza unei meningite, pe 10 ianuarie.

eff Beck a murit din cauza unei meningite, la 78 de ani (foto: Instagram)
eff Beck a murit din cauza unei meningite, la 78 de ani (foto: Instagram)

Citește și: A murit „Luceafărul folclorului românesc”, dirijorul Stelian Stoica 

Beck, care deținea o avere de 18 milioane de dolari și avea degetele mari sigurate pentru suma de 8,5 milioane de dolari, a fost câştigător a opt ​​premii Grammy, a fost inclus în „Rock and Roll Hall of Fame” de două ori, cu The Yardbirds în 1992 și ca artist solo în 2009, și a primit premiul Ivor Novello pentru contribuția sa adusă muzicii britanice. El a fost considerat drept unul dintre cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor.

„În numele familiei, cu profundă tristeţe anunţăm decesul lui Jeff Beck. A murit brusc, după ce a contactat  o meningită bacteriană”, se arăta într-un comunicat pe site-ul oficial al muzicianului, transmis miercuri seară.

Johnny Depp a fost alături de el

Johnny Depp (59 de ani) a fost alături de el și l-a vizitat pe patul de moarte. Cei doi erau prieteni buni și au avut și concerte împreună. Starul rock terminase recent turneul celui mai recent album al său, „18”, pe care l-a înregistrat chiar împreună cu actorul care l-a interpretat pe capitanul „Jack Sparrow”. „Am creat încet-încet melodii care ne plac. Nu ne-am făcut niciun plan'”, a spus Beck la vremea respectivă.

 „Au avut o prietenie foarte strânsă, erau extrem de apropiați. Boala lui Jeff a apărut foarte repede și totul s-a deteriorat rapid în ultimele două săptămâni”, a declarat o sursă apropiată de regretatul chitarist, potrivit revistei americane People.

Iată și: Vedeta RuPaul’s Drag Race, Cherry Valentine, a murit la 28 de ani. „Câte vieți a inspirat și a atins...” 

Jeff alături de Johnny Deep (foto: Instagram)
Jeff alături de Johnny Deep (foto: Instagram)

A devenit cunoscut prin trupa „The Yardbirds”, în 1965

Beck, pe numele său adevărat Geoffrey Arnold Beck, s-a născut în oraşul Wallington, din Anglia, dintr-un tată contabil și o mamă care lucra într-o fabrică de ciocolată, şi a fost pasionat de muzică încă din copilărie. A avut o căsnicie de 17 ani alături de soția sa Sandra Beck.

El a devenit mai întâi cunoscut ca membru al trupei„The Yardbirds”, în 1965, când l-a înlocuit pe Eric Clapton și mai târziu i-a cedat locul lui Jimmy Page. În timp ce Beck a fost în trupă, a lansat single-urile „Heart Full of Soul” și „I'm a Man and Shapes of Things”.

Apoi, a continuat pe cont propriu, într-o carieră solo care a încorporat muzică hard rock, jazz, blues și chiar operă. A colaborat cu vocaliști diverși, precum Luciano Pavarotti, Rod Stewart, Macy Gray, Chrissie Hynde, Joss Stone, Imelda May și Cyndi Lauper. Întrucât succesul iniţial ca muzician solo a fost limitat, Beck a format trupa „The Jeff Beck Group”, din care mai făceau parte Rod Stewart (voce), Ronnie Wood (bas), Nicky Hopkins (clape) şi Aynsley Dunbar (tobe).

Vezi și: Dublu medaliat olimpic, Szilveszter Csollany a murit la 51 de ani răpus de COVID-19 

A fost pasionat de muzică încă din copilărie (foto: Instagram)
A fost pasionat de muzică încă din copilărie (foto: Instagram)

Multe celebrități i-au adus un omagiu

Revista Rolling Stone l-a clasat ca fiind al cincilea cel mai mare chitarist din toate timpurile, în timp ce Joe Perry de la Aerosmith l-a numit „cel mai bun chitarist de pe planetă” în 2010.

Printre celebritățile ce i-au adus un omagiu legendarului chitarist, s-au numărat și: Ozzy Osbourne, Mick Jagger, Paul Young, Gene Simmons, Tony Iommi și Paul Stanley, care au transmis următorul mesaj: „Nu va mai fi niciodată un alt Jeff Beck”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
celine dion jpg
oana roman jpg
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net