Dublu medaliat olimpic, Szilveszter Csollany a murit la 51 de ani răpus de COVID-19

Ultima actualizare:

Fost mare gimnast maghiar, dublu medaliat olimpic, Szilveszter Csollany a încetat din viață, ieri (luni, 24 ianuarie), la 51 de ani, din cauza COVID-19. Ministrul Sporturilor din România, Carol Eduard Novak, deplânge dispariția prematură a fostului gimnast: ”Mai avea mult de dăruit sportului şi oamenilor, însă nu a mai avut timp, pentru că virusul acesta nu iartă pe nimeni şi nu face diferenţe”.

Szilveszter Csollany a refuzat inițial să se vaccineze anti-COVID-10 (Foto: Guliver / GettyImages)
Szilveszter Csollany a refuzat inițial să se vaccineze anti-COVID-10 (Foto: Guliver / GettyImages)

Vestea dispariției premature a campionului a fost anunțată într-o declaraţie comună de Federaţia de Gimnastică şi Comitetul Olimpic din Ungaria. "Cu profundă tristeţe anunţăm moartea lui Szilveszter Csollany". Fostul sportiv s-a îmbolnăvit de coronavirus la începutul lunii decembrie şi fusese internat la Budapesta în stare gravă, având nevoie de asistenţă respiratorie.

Campion european în 1998, Szilveszter Csollany a câştigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996, înainte de a o obține pe aceea de aur la Sydney, în 2000, la inele. După ce s-a retras din activitatea competițională, în 2003, a devenit antrenor şi a lucrat pentru un mic club din Austria.

Szilveszter Csollany a distribuit mai multe postări antivaccin pe pagina sa de Facebook și nu a dorit, inițial, să fie vaccinat împotriva COVID-19. Acesta a trebuit să se vaccineze cu doza unică Janssen "din cauza muncii sale cu copiii”, a anunţat tabloidul Blikk la începutul lunii ianuarie. A fost, însă, cu puţin timp înainte să se îmbolnăvească şi nu a reuşit să dezvolte un nivel suficient de anticorpi, potrivit aceleiaşi surse.

Printre cei care l-au elogiat pe sportiv s-a numărat premierul maghiar Viktor Orban. "Adio, campionule”, a scris prim-ministrul într-un mesaj însoţit de o fotografie alb-negru, în timp ce Zoltan Magyar, dublu campion olimpic la gimnastică, a deplâns "o pierdere uriaşă, la o vârstă atât de tânără".

De asemenea, ministrul Sportului din România, Eduard Novak, şi-a exprimat regretul pentru dispariția prematură a acestuia: "M-a întristat nespus vestea dispariţiei lui Szilveszter Csollany. Un mare gimnast, dublu medaliat la Jocurile Olimpice de Vară, ediţiile Sidney şi Atlanta, a fost răpus de boală la o vârstă prea timpurie. Mai avea mult de dăruit sportului şi oamenilor, însă nu a mai avut timp, pentru că virusul acesta nu iartă pe nimeni şi nu face diferenţe. Regret profund pierderea pe care lumea sportului o resimte şi transmit condoleanţe familiei şi tuturor celor îndureraţi de moartea acestui mare campion", a scris Novak pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net