Starurile sunt tratate regește la Oscaruri! 120 de bucătari pregătesc un meniu opulent

Pe 10 martie are loc cel mai important eveniment din industria cinematografică. Pregătirile pentru cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar sunt pe ultima sută de metri la Dolby Theatre, în Los Angeles. Starurile de la Hollywood se vor delecta cu un meniu de 5 stele, pregătit de celebrul chef austriac Wolfgang Johannes Puck (74 de ani).

Statuete Oscar din ciocolată, poleite cu aur 24 k
Statuetele Oscar de ciocolată poleite cu aur sunt vedeta serii (Foto: AFP)

Va exista ceva pentru toată lumea, fie că vorbim de vegani stricți sau carnivori devotați, a promis Puck, pentru care aceasta va fi a 30-a cină Oscar pregătită de el și de echipa lui.

Meniu Oscar 2024. Nu lipsesc pizza și cartofii prăjiți

Putem face ca totul să aibă gust bun”, s-a lăudat Wolfgang, un expert în satisfacerea celor mai exigente papile gustative de la Hollywood. La galele trecute, Joaquin Phoenix i-a lăudat specialitățile vegane cu influență asiatică, iar Martin Scorsese a spus că adoră pastele făcute de el. Sunt VIP-uri care preferă mâncăruri exotice, altele care adoră fast-food, așa că bucătarii de la Puck Catering vor pregăti de toate pentru toți. Nu vor lipsi cartofii prăjiți, burgerul și pizza, desigur!

Bucătarul Wolfgang Puck pune condimente pe o bucată de carne. Marite 2024
Wolfgang Puck este bucătarul care pregătește meniul de Oscar (Foto: AFP)

Anul acesta, vor fi șase bufete și o varietate de aperitive. Meniul, care a fost creat de Wolfgang Johannes Puck și de bucătarul Eric Klein, include mâncăruri de lux, cum ar fi floricele de porumb cu trufe și praf de aur, friptură tartar coreeană cu orez, dar și deserturi luxoase, cum ar fi un parfait de șampanie cu flori de soc și spumă de zmeura, potrivit WTOP.

Trabucuri cu ciocolată în meniul Oscarurilor 2024
Trabucuri cu ciocolată pentru fumători (Foto: Profimedia)

Meniul va include, de asemenea, și preparate realizate de bucătarul Max Farina, specializat în mâncarea italienească: Risotto cu ciuperci sălbatice și trufe negre, paste cu sos ragu de vită, dar și lasgana vegetariană și vegană. Totodată, invitații pot alege să mănânce și cotlete de rață și soia în stil Chinois Peking făcute la grătar, în sos de miere și ghimbir, acoperite cu vinegretă cu coriandru. Printre gustări se numără brânzeturi Gouda, parmezan, covrigi de casă și alune prăjite.

Cocktail numit „Joacă-ți rolul ”, special pentru actori și actrițe. Oscar 2024
Cocktail numit „Joacă-ți rolul ”, special pentru actori și actrițe (Foto: AFP)

Opțiunile pentru desert sunt nenumărate. Oaspeții pot gusta Oreo de lux (umpluturile includ dulce de leche și alune),trofee Oscar de ciocolată poleite cu aur de 24 de karate (se pregătesc 5.000 de bucăți pentru această noapte), Iar fumătorii se pot răsfăța cu trabucurile de ciocolată Grand Marnier.

Normal că nu pot lipsi băuturile alcoolice! În completarea meniului creativ al Puck Catering se numără cocktail-urile de la Don Julio Tequila, dar și o selecțiile de vinuri roșii și albe de la Clarendelle și Domaine Clarence Dillon Bordeaux din Franța și multe sticle de șampanie rozé Fleur de Miraval.

Paella face parte din meniu (Foto: Profimedia)
Paella face parte din meniu (Foto: Profimedia)

Potrivit lui Puck, totuși, una dintre mâncărurile preferate din toate timpurile pe care le servește este plăcinta cu pui.

Invitații primesc pungi de cadouri în valoare de 100.000 $

Ca în fiecare an, invitații vor pleca acasă cu câte o pungă de cadouri fiecare, în valoare de peste 100.000 de dolari, realizată de compania de marketing Distinctive Assets. Conform unor surse, în pungă se găsesc, printre altele, vouchere pentru proceduri estetice, sejururi de lux, produse de îngrijire a pielii și machiaj de la brand-uri de lux, perne de designer, aparate de bucătărie scumpe, haine, genți și pantofi de firmă.

„Oppenheimer” și „Sărmane Creaturi” , favoritele serii

Filmele „Oppenheimer” și „Sărmane Creaturi” („Poor Things”) au mari șanse să domine cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar. Primul are 13 nominalizări, inclusiv la categoriile „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” și „Cel mai bun actor în rol principal”, iar al doilea are 11 nominalizări.

Acestea sunt urmate de peliculele „Killers of the Flower Moon” (10 nominalizări) și  „Barbie” (8 nominalizări). „Oppenheimer”, cu Cillian Murphy în rol principal, a obținut încasări de 960 de milioane de dolari și are deja în palmares numeroase trofee, printre care cinci victorii la cea de-a 81-a ediție a Globurilor de Aur, șapte premii la cea de-a 77-a ediție a galei Academiei Britanice de Film și alte trei la Premiile SAG (Sindicatul Actorilor). La rândul său, și „Sărmane Creaturi” a obținut încasări de 104 milioane de dolari și cinci victorii la Premiile Academiei Britanice de Film.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net